2017-09-02 63 views
星期五晚與朋友由希慎冒雨行去蘭芳道搵食,一條街有越南菜、泰菜、中菜、粥麵店,有得鋸扒又有台式食店,有選擇困難症的我們最後選了台南阿豆仔,因為A菜,同埋萬巒豬腳。店內坐了8成滿,檯與檯之間好近,土地問題沒辦法吧!剛好有張6人檯清理好,店員讓我們2個與另一對couple各坐一端,中間隔一隔,可以放吓袋,多謝店員的細心安排。食物方面,我們點了擔仔麵、古法乾麵、A菜、萬巒豬腳 & 甜不辣。萬巒豬腳一煲上(忘記影相),可惜豬腳肉太 "un",賣相亦唔靚;甜不辣普普通通,醬汁略嫌太稀;除此之外其他都OK,我哋一人叫咗一杯薑汁檸檬都好飲。下次想試吓紅燒牛肉麵。

下次想試吓紅燒牛肉麵。

古法乾麵

熱薑汁檸檬

甜不辣

蒜炒A菜

擔仔麵
2017-09-01
$150 (Dinner)
熱薑汁檸檬
擔仔麵