2023-05-13
鍾意廚師發板,因遇上好師傅或食客既享受到美食,又識到新朋友🤝🏻😽今次嚟到上環嘅鈴·鮨刃🎐 @suzuyaiba 就剛好遇上呢種氛圍✨✨呢度同一般鮨店唔同👐🏻😽傳統日式裝修加入現代奢華元素🔮雲石吧枱,天花水晶吊燈連通往厠所都有條閃令令通道✨✨😂吸引唔少人嚟呢度打卡📸🎇晚餐有三個價位,豐儉由人💃🏻🕺🏻🝮榊SAKAKI $1580/位🝮柳YANGI $1280/位🝮楠 KUSUNOKI $980/位見到榊套餐最豐富,就揀呢個😝.💮榊SAKAKI🝮季節酢之物 硯肉漬物|芋頭蒟蒻豆腐|新鮮蕃茄其中豆腐最有驚喜,入口即化,滿滿芋頭後勁😎.🝮刺身五品左口魚|薑花|柚子啫喱 帆立貝|竹炭鹽伊佐目|紫菜醬太刀魚|自家製甜麵鼓深海池魚五款刺身配上不同自家製嘅醬料,味道清新,有夏天的味道☀️👒.🝮日本生蠔配辣蘿蔔蓉、多蔥加上日本鼓油,🙀口感creamy,係我鍾意嘅配搭🫶🏻.🝮中拖羅威化盒子💢係呢度嘅signature dish ,炙燒中拖羅表面,上方放上金萡、魚子✨,下方係自家製芥末慕絲❇️,連同威化餅盒一齊食,創新而美味👍🏻😽.🝮料理二品鹿兒島A4和牛和牛味濃肉嫩,配上芥辣同炸脆咗嘅蒜片食,好食到一口接一口🤭
鍾意廚師發板,因遇上好師傅或食客
既享受到美食,又識到新朋友🤝🏻😽
今次嚟到上環嘅鈴·鮨刃🎐 @suzuyaiba
就剛好遇上呢種氛圍✨✨
呢度同一般鮨店唔同👐🏻😽
傳統日式裝修加入現代奢華元素🔮
雲石吧枱,天花水晶吊燈
連通往厠所都有條閃令令通道✨✨😂
吸引唔少人嚟呢度打卡📸🎇
晚餐有三個價位,豐儉由人💃🏻🕺🏻
🝮榊SAKAKI $1580/位
🝮柳YANGI $1280/位
🝮楠 KUSUNOKI $980/位
見到榊套餐最豐富,就揀呢個😝
💮榊SAKAKI
🝮季節酢之物
硯肉漬物|芋頭蒟蒻豆腐|新鮮蕃茄
其中豆腐最有驚喜,入口即化,滿滿芋頭後勁😎
🝮刺身五品
左口魚|薑花|柚子啫喱
帆立貝|竹炭鹽
伊佐目|紫菜醬
太刀魚|自家製甜麵鼓
深海池魚
五款刺身配上不同自家製嘅醬料,味道清新,有夏天的味道☀️👒
🝮日本生蠔
🝮中拖羅威化盒子
🝮料理二品
鹿兒島A4和牛
和牛味濃肉嫩,配上芥辣同炸脆咗嘅蒜片食,好食到一口接一口🤭😂
津醬|三葉|蒿菜魚湯
湯底清甜,清爽味蕾為之後嘅壽司環節做好準備🙋🏻♀️🙋🏻♂️
🝮壽司十貫
伊佐目|帶子|太刀魚|赤貝|鰹魚|
深海池魚|間八|賴尿蝦|海膽|大拖羅|
食材新鮮,oishiii🌊🤭😍
🝮麵鼓湯
🝮甜品|日本蜜瓜|宇治綠茶啫喱
💁🏻♂️💁🏻♀️整體喜歡指數:♥︎♥︎♥︎♥♥︎
今次遇上Johnny師傅,oppa咁樣🤵🏻♂️
又做出一手好料理,而且每道菜賣相精美
睇住佢整作每道菜,過程治癒😌
係滿足一餐🙌🏻😜