2018-12-14
✴️Angry Oppa | #尖沙咀 .聖誕節聚餐最好就係搵返間食物種類多 又有得分享既餐廳 🔹迷你韓式熔岩芝士雞肉比薩批 $90/2 .即叫即整 迷你比薩睇落似批 厚度十足 有一半係芝士餡料 拉絲😍拉到5cm都唔斷😂 Pizza 粉團咬落很軟熟 話係比薩更似麵包的鬆軟 🍞迷你餡料一啲都無馬虎 雞肉粒多到滿出黎🐔加上蛋黃醬❣️🔹卡邦尼年糕 $98🔹韓式蒸餃 $48.1️⃣卡邦尼年糕熱辣辣送上枱 卡邦尼汁濃郁 調味適中 最後灑上的香草 令味道更豐富😋年糕咬起來煙un又軟熟 加上椰菜甘筍絲解膩 成碟清哂👏🏻👏🏻👏🏻.2️⃣韓式蒸餃無呃人‼️同我係韓國食的一樣 拳頭咁大👊🏻既蒸餃食過未❓我和朋友挑戰一啖食哂 結果失敗呀😂 豬肉莖菜餃 菜比肉多 皮薄餡多😋🔹海鮮湯鍋 (鮮蜆湯底)$99加豬肉片 $25加魚糕片 $15 冬天想要暖笠笠又點可以唔叫返個鍋 店家指明湯底用上鮮蜆 飲一啖湯有海鮮味🤔 湯鍋的配料很豐富 蝦 青口 蜆 魷魚 冬菇 底層有多款蔬菜吸收哂湯頭的蘿蔔最好吃😍 另外追加的豬肉片 份量有五塊都幾抵食 咬落肉片有小辣 因為餐廳有放點辣醬上面
聖誕節聚餐最好就係搵返間食物種類多 又有得分享既餐廳
🔹迷你韓式熔岩芝士雞肉比薩批 $90/2