2022-09-02
今次同朋友衝出九龍走左去大埔覓食🤪原來大埔附近有一條食街勁多嘢食媽媽同朋友你依間勁有韓國feel嘅#oppa韓國燒肉店 吸引咗入到去即刻覺得自己勁青春 ,牆上畫colorful嘅畫同韩風裝修🎼韓文輕快音樂唔知以為自己飛咗去韓國🇰🇷平時嘅韓式燒烤店好少供應熟成牛肉,但呢間見好Pro咁有個熟成牛肉櫃🥩媽媽見到入邊嘅牛肉即刻舔舔脷要試下最好梗係要佢個熟成牛肉拼盤$450試哂不同日數及部位👍1️⃣20日熟成M7 和牛頸脊2️⃣17日熟成澳洲和牛肩肉3️⃣28 日熟成美國🇺🇸牛肉眼媽媽最欣賞熟成M7和牛頸脊油脂分布平均入口即化😋牛肉味熟成後更加濃郁另外點左豬皮🐽同牛舌👅上枱見到豬皮大大碟仲有特製黃豆粉🤩呢個係女士補充骨膠原嘅因物,所以你見到韓國女士個個皮膚都脹卜卜晶凝通透🥰牛舌厚切份量十足而且是牛舌芯位置爽口無筋🤙,燒到外脆內嫩🤤正正韓國人每餐都會有湯我哋食韓國菜都要跟下傳統😬所以嗌咗個泡菜豆腐湯🥘豆腐吸收晒泡菜精華飲到停唔到口媽媽今次俾佢嘅大大杯🍎🍋🍇🍓🫐生果茶吸引咗冇嗌🍻頓時覺得自己好健康🫶
原來大埔附近有一條食街勁多嘢食
媽媽見到入邊嘅牛肉即刻舔舔脷要試下