2014-10-26
早半個月前打過電話黎BOOK, 但佢話星期六冇得BOOK要WALK IN, 食前幾日因為想打去CONFIRM 同朋友生日慶祝既野 (我係為左有韓國OPPA唱生日歌所以簡呢間同朋友慶祝的), 點知打到去佢又話星期六都可以訂枱了, 咁所以就BOOK好左時間.之前朋友食過, 大推介. 話OPPA們大唱生日歌好有氣氛~ 而且全部侍應都係韓國人, 友人同我都好喜歡韓國~ 再睇埋OPENRICE, 又話有送燒肉啦(打去詢問時佢話冇), 同埋間店大多係韓國侍應. 不過我地去到, 除左企門口既小姐係韓國人外…. 上面個D…似乎都係港人…..一坐入黎佢地好快手咁排哂醬油, 小食. 配菜只有薯仔, 不過都幾好味~仲有得REFILL~ (菜,都係REFILL, 而且唔駛叫, 成日自動REFILL俾我地,好好)燒魷魚- 原來係辣架.. 因為我完全唔食得辣..所以食完第1條停左 >_<什錦牛肉拼盤- 一開始個侍應o係我地冇人見到下成排肉放左落去燒, 個隻好想知係咩肉, 因為好好食,一塊塊有白色肥肉邊好似打邊爐既肥牛咁. 不過勁好味! 之後剩低既牛舌,同其他牛肉相對的冇咁好正.燒豬皮- 呢個之前喺
米酒- 甜甜地好易入口, 拎住個碗飲都幾有FEEL, HAHA