2016-09-21 2879 views
自從Krispy Kreme doughnut係香港結業後,已經好少doughnut店可以成功係香港創業。要滿足香港人嘅胃,的確要下點功夫。今日經過上環,就專程同朋友黎試多次呢間doughnut鋪一入門口就見到個好型嘅牌,店舖特別提倡健康natural的handcrafted cookies, doughnut, icecream,想食點甜又驚肥,真係要試下佢哋每日新鮮出品嘅食物啦花多眼亂,好多款味道都想試食!原本想試其中一個王牌燒棉花糖doughnut,點知已經賣哂,所以最後就揀左另一個王牌: Apple pie我哋仲揀左個mutcha雪糕,佢地其實可以將雪糕夾係cookies或者doughnut中間,不過廢事食得太麻煩,所以都係分開嗌野食店舖嘅上層有兩張木桌俾客人進食,而側邊成幅牆就好似大黑板咁,可以供客人繪畫坐低之後,就即刻試下啦~個doughnut果然冇令人失望,非常鬆軟而且唔好太甜!而個雪糕就有少少失望,雖然食得出係好濃嘅mutcha味道,可惜唔知係咪雪得太耐,我地頭幾啖都食到冰,真係有哂"口感"我地離開嘅時候,都見唔少外國人坐係出面嘅樓梯進食,非常寫意~

今日經過上環,就專程同朋友黎試多次呢間doughnut鋪
Applepie doughnut with mutcha icecream

2016-09-11