2018-02-09 640 views
喺新都城裏面居然有咁經濟嘅下午茶餐?睇餐廳嘅裝修,又唔似係做到呢個價錢定位,係好奇心嘅驅使之下,所以就入去試一試。最終選擇左吉列豬扒烏冬$50,再加$8要一隻吉列炸蝦烏冬係好味嘅,就好似韓國嗰隻生生烏冬咁,d湯夠清,幾乎一d油都無,而烏冬亦都夠彈牙。豬扒亦都炸得幾香口,無乜油膩感,比較可惜嘅係,豬扒唔係厚切嗰種(話晒係吉列豬扒專門店,所以我對佢哋嘅豬扒都有一定期望),同埋裏面嘅肉亦都無咩肉汁可言好彩餐枱上面有提供豬扒汁同埋芝麻醬俾我哋使用,咁就唔會好似乾哽豬扒。個吉列炸蝦可以話係呢一餐裏面最差嘅一款食物實在係Over吉列炸粉好似多過頭,亦都有d炸過龍嘅感覺,我幾乎都食唔到蝦嘅味道或者口感(sad) 入口嗰種感覺並唔係吉列,而係over到有d”吉”口🤢我真係有d後悔點左呢一隻「吉口炸蝦」🤢

最終選擇左吉列豬扒烏冬$50,再加$8要一隻吉列炸蝦

吉列炸蝦