2022-11-24
喺社交媒體網站見啲女仔影相打卡好似幾靚咁,即刻上網book個星期六同三個friend食上網book見佢都幾爆,早三個星期都仲要book 11:30am,anyway 都試吓啦如是者,去到Booking嘅當日我見自己遲緊度,就打去餐廳同佢講聲嚟緊。自問語氣都好好,打去第一時間say sorry話我哋而家嚟緊,遲10分鐘左右。對面聽電話嗰個唔知係聽唔到我講咩定點,就咁一句話唔留枱😵💫😵💫😵💫餐廳:「我哋冇得留枱!」我:「下?但係我book咗,嚟緊,遲10分鐘啫。」餐廳:「總之你1點就要走啦!」佢真係用「走」,唔係「交枱」我都係第一次聽啲餐廳咁樣講嘢因為我朋友到先,佢唔知係indoor or outdoor,只係知 by the tree,見waiter 帶咗佢坐室內嘅位,都係問一句係唔係outdoor? 點知個侍應又好晦氣咁話佢:「你揀好啦嘛?」Outdoor 一 啲 都 唔 靚 !後面仲見到圍咗板維修真係得indoor 嗰兩張枱靚終於大家都到齊揀嘢食,得set lunch 而且唔多選擇,$250 個,諗住ok 啦揀個三文魚嚟食。個餐嚟到,一食,er,我唔會話佢難食嘅,但似係大學hi
如是者,去到Booking嘅當日
我見自己遲緊度,就打去餐廳同佢講聲嚟緊。
餐廳:「我哋冇得留枱!」
我:「下?但係我book咗,嚟緊,遲10分鐘啫。」
餐廳:「總之你1點就要走啦!」
佢真係用「走」,唔係「交枱」
我都係第一次聽啲餐廳咁樣講嘢
Outdoor 一 啲 都 唔 靚 !
後面仲見到圍咗板維修
真係得indoor 嗰兩張枱靚
個餐嚟到,一食,er,我唔會話佢難食嘅,但似係大學high table dinner嘅質素囉… 😂
杯咖啡似大家樂嗰啲即磨咖啡… 我都唔會話佢難飲嘅
佢講到1點要走,以為好多人啦
笑死,人影都無隻,隨便walk-in
我哋最後坐到2點自己埋單走🤗🤗🤗
加個latte 再加埋一,成$300 埋單