2019-02-23
呢日約左朋友係佐敦尖沙咀交界食晚飯,不過佢未放工,所以要係附近打等幾粒鐘先,最後決定左去新精品酒店Page 148內既咖啡店☕️因為母校係隔離,中學時代真係見證住呢個轉角位由舊式唐樓,改為出租地鋪比餐廳,之後再整棟清拆,先會起左今時今日既酒店🏨今日終於有機會一訪,入到去環境係工業風,有幾張大檯、長檯、圓檯,期間都見到有唔少遊客出入,未至於話好寧靜,不過整體係舒適既😊▪️ Homemade Tiramisu(8.5/10)💲48其實都算係比呢個提拉米蘇吸引而黎,質感好濕潤軟滑,面頭有可可粉,中間夾層有軟芝士同埋用自家咖啡而非坊間般用咖啡酒浸既手指餅,所以有住好香濃咖啡味,多層次既口感同味道令我一試難忘,唯獨係份量較細小食一舊唔夠喉😍▪️ Chocolate(7/10)💲36 (Hot)個提拉米蘇太高質,變左之後飲呢杯既時候,感覺質素有點相距,所以稍微失望🙈飲到有朱古力味,不過就真係比較薄弱,反而好似有輕微既薄荷味,唔知係咪錯覺呢😳可能呢度始終係主打咖啡,下次都係飲返咖啡會比較好·🔎 整體評分(8/10)
▪️ Chocolate(7/10)💲36 (Hot)
🔎 整體評分(8/10)