2017-06-20
唔知係咪貴人出門招風雨,上兩個星期諗住嚟食點知打風,今次又係滂沱大雨。嚟之前已經做定功課,知道要嗌咩食。除左意粉,當然係宜家最hit最cute嘅panda attack 熊貓綿花糖軟雪糕同相當吸睛嘅星空系列飲品啦!黑松露牛肝菌扁意粉$128同溫泉蛋卡邦尼意粉$78,兩款都好creamy,好多配料,唔知係咪廚房師傅重手咗,兩款味道都偏咸,要撈左隻溫泉蛋同飲嘢中和下。我叫嘅呢杯係星空系列嘅杜拜$38,由藍蝶花同韓國蜂蜜製成,成個發光嘅造型好有心思,定眼注視這夢幻星空,很治癒啊!藍蝶花味道帶點酸,搞拌一下沉在底部的蜜糖,就如在星空劃上一道光,劃破天際翔空。因蜜糖置於冰水裡,會較難融化。最後嘅甜品主角終於出場啦!熊貓綿花糖軟雪糕-特濃牛奶味$58,造型超可愛,按耐不住瘋狂與它拍照。軟滑牛奶味雪糕與oreo餅碎一起入口,有如cookies and cream 的感覺。