2012-11-06 467 views
呢一o係奧海城空地同班狗友們開 party , 揀左叫 Pizza and Chicken 外賣 ,我地平時o係屋企成日叫 , 今次試下叫過去空地o個邊睇下佢送唔送 , 我直接落去間舖度落 order , 店員認真記低收取食物時間同地點好合作咁話只要係速遞o係所某地區範圍就可以送 , 十分殷勤 ,而且佢仲幫忙計算人數 , 教應該叫派對套餐 , 還是分開叫較化算最後我地叫左兩盒小食拼盆 , 容易分又多選擇 , pizza 叫左兩個 , 大批切八件 , 因為唔係個個都未食野 , 而且又有其實朋友會帶野食黎 , 計好呢個份量應該適合o家喇1. 千島海鮮薄餅 ~ 配料包括 : 蝦肉 , 魷魚 , 蜆仔 , 蟹柳 , 洋蔥 , 青椒 , 菠蘿配上香甜味美o既千島醬汁 , 所有野都好足料 , 五顏六色的海鮮們都好爽口彈牙 , 雖然知道係雪藏o既 , 唔會有鮮甜味 但都總覺得千島醬底o既 pizza , 係應該選配海鮮係最夾o既2. 泰式辣香雞薄餅~ 這是我試過一次就愛上o既口味 , 自此每次叫都係揀佢 , 配料唔算豐富 , 就只有雞肉 , 磨菇 , 青椒 , 洋蔥 , 菠蘿 ,底層醬汁係泰式辣醬

最後我地叫左兩盒小食拼盆 , 容易分又多選擇 ,
而且又有其實朋友會帶野食黎 , 計好呢個份量應該適合o家喇
1. 千島海鮮薄餅

2. 泰式辣香雞薄餅
底層醬汁係泰式辣醬 , 甜甜辣辣的 , 相當惹味又香口 ,
因為個醬比較稠同有糖份 , 焗起黎有種好特別o既焦香,
雞肉份量算多 , 磨菇則較少 , 鋪上加倍芝士 , 加倍美味

3. 小食拼盆
~ 包括 : 春卷 , 魷魚圈同雞翼 , 一共十六件, 只需 $ 48
雖然焗住o係錫紙盒入面 , 該香脆的都己經變得淋身 ,
但味道還是蠻不錯 , 春卷皮夠薄 , 餡料跟一般o既無異
魷魚圈軟綿得黎帶嚼勁, 外層好似吉列咁 , 不怎油膩
反而雞翼就普普通通 , 比較細隻 , 而且都幾多油 ~
## 順帶一提佢地 d 炸雞都相當有水準 , 好脆好正 ,
意粉同飯就爭 d , 多數叫外送都己經焗到好淋 ,
印象中係試過一次堂食 , 不過好似叫外賣套餐抵 d

Delivery
$120 (Dinner)
  • 泰式辣香雞薄餅