2022-06-12
有格調又好味嘅法餐特別的聚餐選擇咗這間美食家朋友推荐的新開的法國餐廳,果然好好味😋約咗星期六中午,按照地址找咗一陣,原來個入口唔係銅鑼灣道,係信德街,即係大快活隔離個條街入去。好有格調嘅門口,入去之後,無想到竟然full哂。好彩book佐位。門口那邊有好有特色的裝飾,不但靚,仲聽講是風水擺設👍🏻入座後,服務好周到,我哋揀咗lunch set meal。先上咗店家自制嘅面包,有咸有甜,仲配有三款butter,紫菜同辣味配松軟香身嘅面包都好味。我嘅Appetiser Shrimp Vavioli非常惊艷,第一啖入口,鮮蝦fresh 爽口,面皮嘅軟硬度剛剛好,彈牙且充分融有濃香嘅醬汁,回味無窮。個湯係蘑菇湯,除咗碎碎嘅蘑菇碎,仲有大大粒嘅四分之一大嘅蘑菇仔,令到口感丰富好多。Main course 點咗US Rib Eye,無唸到竟咁大一份,品質、成熟度、軟硬都剛剛好,是我係HK吃到嘅牛扒中可以排前几位之一。我哋点咗一支红酒配,正😄吃得好滿足,傾得好開心,上埋desert and tea/coffee,完美嘅一餐。下次想再來試吓a la carte menu先😉
Bread and butter
Shrimp Vavioli