2021-07-10
一浪花芝蛋吐司美好時光croffleIced Americano價錢💲: $68/ $68/ $38好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4/5環境🗾: 4.3/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-大角咀近年超多好嘢食,乜嘢類型的菜式都有,cafe更加唔例外。呢間cafe我又拖左成個幾月先出,不過都想讚下佢係pet-friendly得來,又真係幾好食,啲吐司好有台灣味😗-✅花芝蛋吐司🍞原本以為一個人可以輕鬆ko一份,點知原來好厚!一定要share🤣 首先入面係有一大舊厚的炒滑蛋,蛋炒得滑嫩,有淡淡奶香,唔會過熟😋吐司底層搽上一層花生醬,即刻搶晒風頭但我中意🤩 仲有用左4款芝士,咬的時候做到小拉絲,食落都好濃芝士味🤓 最尾仲有一大堆美乃滋高麗菜去中和下。呢個組合想像下真係好好食,好似台灣早餐店會有的menu🥳 -✅美好時光croffle🥐 第一次食croffle的我覺得特別好食!係一種酥皮的窩夫,食落去係牛角包的味,外脆內軟,仲有好勁的牛油香。一咬落去又係做到asmr。面頭的香草雪糕同下面的croffle做到冰火交融的感覺,再加埋最頂好大粒的士多啤梨🍓成件事好幸福!-呢間cafe
花芝蛋吐司
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4.3/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5
呢間cafe menu選擇比較小,不過覺得係貴精不貴多😉 食完幾有驚喜,當係去左間台灣早餐店😜 見個個都食總匯吐司,其實呢個花芝蛋都好好食架!