呢間樓高3層既西班牙餐廳之前食過佢既lunch semi buffet都覺得非常不錯,今次一於約埋一班朋友試下DinnerDinner 既燈光比較暗,所以我都唔係好睇到四周既環境,呢個集團既侍應依舊感覺親切,笑容滿面,亦都會主動介紹食物,非常窩心Tuna Tartare用上一隻脆杯裝住d tuna tartare,仲有牛油果蓉,一啖一個,細細件方便入口Charcuteria Espanola Cold cut有42個月既手切iberico ham、salchichon、lomo、Manchego cheese、olivitas, 我最鍾意一定係42個月iberico ham,油脂同咸香真係無得輸,唔係死咸個種ham,好好食呀Pulpo De Gallega將好大條既八爪魚腳切成厚片,再加了甜紅椒粉,咬落彈牙唔韌,但味道就無我想像中咁香Gambas Al Ajillo 油浸蒜片蝦,蝦肉實淨彈牙,味道香濃惹味Wagyu Beef Cheek和牛面珠配以南瓜蓉同煙燻青椒仔,面珠肉煮得好腍身,南瓜蓉又滑又甜,味道幾夾Ham Huevos RotosBroken egg切開後蛋黃會流入下面薯仔片

Tuna Tartare

Pulpo De Gallega

Gambas Al Ajillo
油浸蒜片蝦,蝦肉實淨彈牙,味道香濃惹味

Wagyu Beef Cheek

Ham Huevos Rotos
Broken egg切開後蛋黃會流入下面薯仔片,而上面就鋪上Iberico ham,雖然係西班牙傳統既菜式,但我覺得3樣野味道上都唔太match,分開食仲好食🫢
1/2 Suckling Pig
燒豬仔落單後即叫即燒,需時大概1小時,新鮮燒起個皮又薄又脆,脆皮下有層甘香既油脂,d肉亦都好嫩好腍,再加上梨醬,仲有燒過酸酸甜甜既燒菠蘿,正好中和返燒豬既油膩感

Juicy Lobster Rice
原隻波士頓龍蝦,個飯煮得較稠,係仲見到d上湯既,每啖都充滿住濃郁既龍蝦鮮味,反而濕濕地既食法又唔錯喎

Usda Prime Rib Eye
肉眼叫左medium rare, 熟度燒得岩岩好,肉質嫩滑,炭燒味好香,仲有Manchego cheese、沙律菜同薯角作伴菜

Impossible Zucchini
翠肉瓜入面釀左d切碎左以homemade ragu 煮成既雜菜,上面再加左大量almond crumble, 層次豐富又有口感

Truffle Mash Potatoes
薯蓉綿滑,再加左新鮮既松露片係上面,成個薯蓉即刻變得更亮麗更好味

呢個集團有個特色係員工會為生日既朋友彈結他唱生日歌,而我就最鍾意見到朋友老尷既一面🤣🤣,整餐晚飯都good vibes, good services & good food☺️