2018-08-09 67 views
上個禮拜六放假,約左一班朋友食晏,商議地點果時,有人提議去灣仔區一間食pizza好出名的餐廳。呢間餐廳位於灣仔修頓球場附近,老闆應該係外藉人士,所以餐廳入面嘅佈置好有歐洲小館的氣氛,比人一種悠閒寧静的感覺,座位又寬敞,坐得好舒服。以前因爲有朋友嚟過,所以由佢點菜。首先上枱的是"蕃茄醬蒜蓉麭" ,蕃茄醬是用新鲜蕃茄自家製作,令人驚喜的係蕃茄醬連茄粒經雪凍跟蒜蓉麭很夾,爽凍的茄醬於夏天令人增加食慾,正!焗芝士肉醬千層麵,用左大量嘅芝士!芝士迷必點!芝士四重奏pizza (13"),一樣係用左極多嘅芝士,但食落口又唔會話太咸,一個pizza 有4種'芝'味!推薦!👍🏻👍🏻👍🏻另一個薄餅"藍芝士青蘋果"口味亦很特别,有甜又有咸,芝士味好突出喎,蘋果同d芝士出奇地夾,估唔到甜味嘅pizza亦可以咁好味!最後埋單每人先$160左右,食物質素又高,坐得又舒服,以灣仔旺區嚟計,好抵啊!!

以前因爲有朋友嚟過,所以由佢點菜。

焗芝士肉醬千層麵,用左大量嘅芝士!芝士迷必點!

2018-08-04
$160 (Dinner)