2021-11-19
🥟芝士比蕯炸餃💰$47😈又黎到餃子🥟特輯今次就去左有得餃試左佢呢個好有Gimmick既芝士比蕯炸餃🍕佢個表皮係比較厚身同埋炸得都好似隻金元寶咁好香脆😝而佢入面個餡係有啲番茄肉醬肉碎同埋芝士🧀佢熱辣辣炸起佢個芝士🧀仲係少少流心同拉到絲🤤口感都唔錯同埋好少食水餃食到呢個口味🤔不過食多幾隻都有少少膩🥟蒜香萵笋豬肉餃💰$44😈另外我地就叫左碗蒜香萵笋豬肉湯餃🥟佢呢到個湯底唔係主打啲老火湯底🥘不過不失🤔而我地叫左一個唔係好多🥟店會有既蒜香萵笋豬肉餃🥟🤤佢個蒜香唔算話太突岀反而萵笋就好有咬口😝我都幾鍾意個個味道💛不過我就稍嫌個餃子皮有少少厚身😥佢個餡又唔算好飽滿🍜秘制醬汁撈麵💰$35😈呢個秘制醬汁撈麵我都幾推介大家黎試下💛佢個麵係好似油渣麵既質地🤤煙煙UNUN咁😎而佢招牌醬汁係落左醋同蒜同埋大量芫茜🥬不吃芫茜朋友仔都可以走既😝當你撈勻哂成個麵🍜佢所有醬都會沾滿每一條勁吸味🤤我仲叫左辣味既醬🌶都真係幾辣下😰個日老闆娘仲送左杯豆漿俾我解辣🤤佢個份量都算好多下我地都食到好飽下🥒手拍青瓜💰$29😈而手拍青瓜🥒就正正常常😛佢個汁係比較偏酸可能佢落得太多醋味😗不過佢當伴菜小食都好開胃🙂同埋都有少少辣
💰$47
🥟蒜香萵笋豬肉餃