2019-06-07
今個星期又到韓國街尋食 今次嚟到呢間裝修好地道嘅餐廳雖然坐係門口位 但比想像中涼爽 呢日嗌左三道菜式 有吞拿魚便當 卡邦尼年糕pizza同自選峴鍋先講最印象深刻嘅年糕pizza一上菜時店員都好細心提我地鍋柄好熱 所以我地都小心翼翼切開pizza 上枱時以為只有面頭個塊大pizza 點知原來切開內有乾坤pizza底竟然收埋左一大卡邦尼醬汁and年糕醬汁十分濃郁 有好綿厚嘅cream 仲有紅蘿白絲 煙肉 洋蔥 最緊要係有好多嘅年糕 十分足料 而pizza本身已有芝士 沾滿卡邦尼再連年糕 一大口品嚐 非常滿足 口感超豐富好推介啊 因為相信冇乜地方會一樣嘅菜式 值得一試而峴鍋方面我地追加左魚糕串and年糕本身湯底已經好足料 啲峴亦十分有鮮味啊 而湯鍋本身附有兩隻青口 一樣咁新鮮連埋湯底一齊入口 真係好鮮甜另外個吞拿魚飯雖然個人覺得平平 但友人食得好開心因為成個便當啲料好夾 同埋每啖都可以食到吞拿魚~最後野飲方面都幾推薦個米水 因為唔係死甜 仲有啲粒粒係入面 感覺上fresh啲
雖然坐係門口位 但比想像中涼爽
先講最印象深刻嘅年糕pizza
pizza底竟然收埋左一大卡邦尼醬汁and年糕
好推介啊 因為相信冇乜地方會一樣嘅菜式 值得一試
而峴鍋方面我地追加左魚糕串and年糕
連埋湯底一齊入口 真係好鮮甜
另外個吞拿魚飯雖然個人覺得平平 但友人食得好開心
因為成個便當啲料好夾 同埋每啖都可以食到吞拿魚~