2024-11-04
將軍澳大橋起左后都未去過. 今日放假一於去行下. 將軍澳海邊環境一流, 又有好多靚餐廳. 午餐去左呢間餐廳食, 見佢裝修好靚又幾CHILL 咁, 又有outdoor位 . 炸雜錦海鮮Fried Seafood Bites $148呢個雜錦真係勁多種類, 有白飯魚, 迷你八爪魚, 青口, 軟殼蟹, 大蝦 配埋香辣菠蘿醬
好開胃. D炸粉薄薄一層口感剛好. 好薄脆.Pepperoni 間野叫得PIZZA PIG, PIZZA 應該係佢地主打強項啦. 咁就要試下佢. 佢地有M size 15吋同L size 30吋兩種選擇, 我地揀咗15 吋 嘅 Pepperoni . 店員上菜時已經覺得賣相好正同好大塊, 係我喜歡嘅薄餅底, 滿滿嘅水牛芝士、蕃茄醬, 辣味意式香腸片 , 口感豐富, 超驚喜太好食. pizza愛好者的絕佳選擇, 我地仲有D后悔只叫M size, 下次要叫L Size 可以兩併兩隻味. Slow-cooked BBQ Baby Pork Rib 慢煮醬燒豬肋骨配椰菜沙律,粟米,薯條. 份量好大份, 豬肋骨肉質超嫩, 配埋BBQ醬 好惹味食. 熱辣
炸雜錦海鮮Fried Seafood Bites $148
呢個雜錦真係勁多種類, 有白飯魚, 迷你八爪魚, 青口, 軟殼蟹, 大蝦 配埋香辣菠蘿醬 好開胃. D炸粉薄薄一層口感剛好. 好薄脆.
Pepperoni
Slow-cooked BBQ Baby Pork Rib
慢煮醬燒豬肋骨配椰菜沙律,粟米,薯條. 份量好大份, 豬肋骨肉質超嫩, 配埋BBQ醬 好惹味食. 熱辣辣薯條, 粟米香甜 如果配D牛油就更正. 椰菜沙律好解膩 . 成個菜好完美, 主角都配菜都做得好好.
Mango smoothie - 好好飲, 足料!
服務: 主動確認用餐進度,適時添水送餐具.
今餐真係好滿足. 所有食物都好高質. 一定會再黎試其他味嘅PIZZA.
The Pizza Pig (將軍澳)
將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G10-11號舖