2023-09-09 406 views
今日同朋友去咗Pizza Hut尖沙咀鋪頭食lunch,真係好開心!我哋揀咗佢哋嘅2人套餐,真係好抵食!首先每個人都有一碗蘑菇忌廉雞湯或意大利菜湯,我揀咗蘑菇忌廉雞湯,因為可以加酥皮落蘑菇忌廉雞湯~ 兩碗湯都好濃郁香口,真係令人開胃!而焗白汁煙肉薯蓉就更加係一絕,個薯蓉好滑好軟,加埋焗白汁同煙肉味,好開胃又好好味!主食我地叫左拿破崙香烤芝士意粉!麵條彈牙有嚼勁,芝士焗得恰到好處,香氣四溢。而且餐廳都好細心,寫埋含牛肉成份,好適合唔食牛肉嘅人士。夏威夷風光呢款pizza都好出色,有菠蘿同Cheese ,鹹甜交融,好開胃又豐富。飲品方面,我叫咗一杯熱奶茶同一杯凍咖啡。熱奶茶好香濃,啖啖都有香醇嘅奶茶味,而凍咖啡就正正好,凍凍地,帶嚟一陣清涼感,仲可以選糖奶分開上!最後,我哋仲叫咗個貓山王榴槤麻糬。真係一個完美嘅結尾!麻糬外層香軟,入面包住嘅貓山王榴槤雪糕又香又濃郁,好滋味!
兩碗湯都好濃郁香口,真係令人開胃!