2017-06-16 185 views
假期當然要同朋友去食個Tea,朋友介紹大圍有間叫 Platform 的餐廳食物同環境都唔錯,所以就去試下啦。因為Lunch 食得太飽,所以試唔到朋友推薦的Day brunch menu. 餐廳地方唔大,幸好環境舒服,啱晒同朋友飲下野傾下計。芝麻手作麵包  - Bagel 比想像中好味,除左因為真係夠新鮮同熱之外,亦夠晒芝麻,真係高質的手作麵包。Chocolate Muffin - 朱古力味香濃,而且口感鬆軟,味道唔錯。荔枝配苿莉花茶 - 荔枝配上茉莉花茶味清香,但感覺偏甜。檸檬薑配蘋果茶 - 檸檬薑味道幾出,但又唔會只有薑味,加上淡淡的蘋果味感覺清新。整體而言,餐廳環境舒服,食物質素都唔錯,值得一試。
芝麻手作麵包

Chocolate Muffin
荔枝配苿莉花茶
荔枝配苿莉花茶 - 荔枝配上茉莉花茶味清香,但感覺偏甜。
檸檬薑配蘋果
整體而言,餐廳環境舒服,食物質素都唔錯,值得一試。
2017-06-11
$65 (Tea)
芝麻手作麵包
Chocolate Muffin