2022-09-21 74 views
返工好攰,特別係番PMQ 元創方果頭,食嚟食去都係果幾味,好鬼悶。我知PMQ 近排開咗間cafe 又有小小嘢食嘅,又係小店,啱我,唔鍾意人多,唔鐘意大集團,又可以嘆下啡,決定lunch time try try 佢睇吓咩料。鋪頭叫JESSY coffee,cafe 行簡約風,整體令人覺得都幾舒服,有個細細哋Terrance 仔,可以盡情享受me time。小店間隔雖小但五臟俱全,都有唔少咖啡同嘢食比你選擇,hand drip、ice drip、dirty 等其實coffee 選擇真係算多,好多大型cafe 都冇ice drip。我比較picky,一入去已經問佢哋地house brand 用咩豆。原來巴西為主嘅。咁我order 咗杯Ice Americano,睇吓佢哋tune 個shot 掂唔掂先。飲完發現我都幾鍾意佢哋嘅house brand豆,因為飲落味道算balance,唔會偏重一邊fruity 定 nutty。House brand 屬於淺炒豆,中等濃度嘅咖啡,而且帶有巧克力的味道,飲落係令人舒服嘅感覺。之後,我都另外order 咗個和牛漢堡,係依間cafe 嘅新嘢食,咁我就試吓

之後,我都另外order 咗個和牛漢堡,係依間cafe 嘅新嘢食,咁我就試吓佢。整體上個burger 都好足料,都有成吋厚,burger 皮都唔係薄身果種,和牛都juicy,一杯啡加輕食都叫好飽已經。

整體來講,JESSY 嘅食物咖啡都超過我本來嘅expectations,可以值得一去。

抵食 程度: ⭐️⭐️⭐️⭐
食物質素: ⭐️⭐️⭐️⭐
咖啡質素: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
員工態度: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
環境裝飾: ⭐️⭐️⭐️⭐
衛生情況: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
食過返尋味: ⭐️⭐️⭐️⭐
(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)