2008-06-02
先談食物, 個人認為ok, 坐我們身邊的係世衛陳太同丈夫, 俾我們早到, 聽到佢地都話ok. Anyway, 佢0既服務真係唔多掂, 我指的係個高瘦的男侍應. 我地一左低就倒瀉水, 整濕陳先生條褲. 除了向陳先生apologise 外, 我地都同負責拖地的高瘦的男侍應講左幾次"唔好意思", 後來佢舖翻張檯時我地又講左幾次"唔該曬", 不過佢一路望都唔望下我地, 感覺有點難受. 到我地點菜時, $138的set menu上有'時菜', 我話要生菜, 高瘦的男侍應黑口黑面地回答: "點煮呀?" 整個點菜過程佢都無望過我地一眼, 態度真係唔得!!反而另外有個女侍應就幾好. 我地見門口有6-7個人等位, 想快D食埋甜品快D俾翻張檯佢. 同個女侍應講話上甜品, 佢即刻話: "好呀我即刻拎俾你!" 然後言出必行, 20秒內甜品到檯.