2017-11-13
1993 views
訂枱之前已經知道主打食澳洲和牛,問題不大。但大家唔好諗住可以自己選牛扒嘅大細同煮幾成熟。我地夜晚六點半去到,明顯係第一輪枱,但個侍應可以同你講冇哂細扒,迫你叫450g 以上或者超大T bone / 斧頭扒。(menu 上面寫有300g) 好啦生日飯唔想掃興,第一次去,叫sirloin and rib eye 各一 share 食(其實食扒點解要迫人叫大塊share ,我最唔喜歡)再加D side dish 。個侍應落完單,可以就咁走左去唔問食幾熟,要我地主動叫佢。然後佢就答:「we usually serve medium rare 」。在坐有人唔食生,我問佢可以熟D?佢答我上左枱之後,你夾起要熟嗰D,我再幫你叫廚房整。喂大佬,你已經收人五百幾一塊扒,仲要D客去就你廚房做嘢?切開左再燒?你玩嘢呀。公平少少,講下D食物。D扒質素,周街都買到。普通地燒左比你(medium rare 有幾難燒) 。 side dish 薯蓉咪牛奶加cream 加牛油嗰D囉。creamy spinach 用唐波菜(大大條打邊爐嗰D),mussels 又唔見得係新鮮,炸魚都好普通。全部好住家菜,但薯蓉都收你50
公平少少,講下D食物。D扒質素,周街都買到。普通地燒左比你(medium rare 有幾難燒) 。 side dish 薯蓉咪牛奶加cream 加牛油嗰D囉。creamy spinach 用唐波菜(大大條打邊爐嗰D),mussels 又唔見得係新鮮,炸魚都好普通。全部好住家菜,但薯蓉都收你50蚊。
總之就係,如果我有個朋友煮餐咁嘅比我食,我會拍手鼓掌。但你作為一間中半山餐廳,完全唔值得。