2016-02-24 2803 views
就區內餐廳而言,Savour價錢唔算平,但作為附近住客,两年以來光顧不下數十次質素都keep到唔錯水平,已經算係我哋食堂選擇之一。今次我點最愛的野菌鵝肝意大利飯,而老公就試了羊西冷扒,我哋一向喜歡大家share食物,呢度好嘅係個別菜式可以同我哋做combo,即一人一半分兩碟上菜,賣相靚D之餘又唔洗自己分咁麻煩。呢度除主菜外,我最愛的莫過於水準一直keep到的daily soup,今日係野菌磨菇湯,呢度餐湯並唔係一般罐頭忌廉湯,啖啖都係菇菌蓉,口感豐富。談到我最愛主菜野菌鵝肝意大利飯,如果係鵝肝迷呢道菜一定係首選。鵝肝厚身煎得好香且脆,雖然已經分咗combi(一半)但size亦唔小。意大利飯煮得軟硬剛好,飯心少少硬保持意大利飯應有特色。另一道菜羊西冷出面真係好少見,一般見到都係羊鞍,羊鞍較肥有骨會較香,但羊西冷啖啖肉且juicy又係另一番滋味,店長建議食得生的話羊西冷點5成會較好味。餐飲方面除一般咖啡或茶外呢度更可點柚子蜜或柑桔檸檬,味道沒太大特色但勝在多一個選擇。
野菌鵝肝意大利飯及羊西冷扒
野菌磨菇湯
凱撒沙律
吞拿魚他他
2016-02-12
$350 (Dinner)
野菌鵝肝意大利飯及羊西冷扒
野菌磨菇湯