Press enter會令你諗起d咩呢💭?小妹1見到呢間餐廳個名,即刻諗起以前1位教computer💻既老師📚,因為佢會將禁enter呢個action講左做拍enter,小妹覺得好有趣、好深刻😂。餐廳裝潢時尚💡,走歐美路線,座位仲有cushion,令整體感覺更舒適😊。牆上亦有掛畫,好有藝術感🖌。小妹甚少影menu,但餐廳既menu十分特別,用左電腦既keyboard⌨️做藍本,鍵盤上E、N、J、O、Y呢5個字母就特別顯示左出黎。的確,呢餐飯小妹又真系幾enjoy架😌!打開入面,原來用左Facebook既template,又幾創新喎🌟!小妹首先order左個手工芝心釀菠菜魚卷($118)、霜降和牛窩夫比薩($128)同香蕉乳酪特飲($39)。店員話跟餐加$30就可以有特飲同是日餐湯(番茄湯),好抵啊👏🏻!個湯比較杰身,除左番茄🍅之外仲有洋蔥,真材實料~不過味道較酸,同行既妹妹👧🏻就吾系幾中意,但小妹就覺得ok,幾開胃既。手工芝心釀菠菜魚卷賣相好精緻✨。魚卷外皮系龍利魚🐟,比較滑身同細嫩;裡面就包左三文魚、菠菜同爽口既蘑菇🍄。配搭埋有蟹子既芝士汁🧀,連平時吾系特別中意食魚同菠菜既小妹都覺得好
牆上亦有掛畫,好有藝術感🖌。

小妹首先order左個手工芝心釀菠菜魚卷($118)霜降和牛窩夫比薩($128)香蕉乳酪特飲($39)。店員話跟餐加$30就可以有特飲同是日餐湯(番茄湯),好抵啊👏🏻!
是日餐湯(番茄湯)
手工芝心釀菠菜魚卷
手工芝心釀菠菜魚卷賣相好精緻✨。魚卷外皮系龍利魚🐟,比較滑身同細嫩;裡面就包左三文魚、菠菜同爽口既蘑菇🍄。配搭埋有蟹子既芝士汁🧀,連平時吾系特別中意食魚同菠菜既小妹都覺得好味啊😋。另外,伴碟既薯仔夠熱,味道不錯👌🏻。但蔬菜方面就麻麻地,冇咩調味,而且比較凍😶。
香蕉乳酪特飲
飲品以香蕉🍌做裝飾,香蕉上面有烤過既焦糖,焦糖好脆😁,mix埋香蕉味道好新奇。飲落味道好天然同幾fresh🌿,不過比較似香蕉奶。飲品溫度🌡️剛好,吾會過凍👍🏻。飲管系金屬做既❤️,超級有質感呢😍!
香蕉乳酪特飲
小妹好奇攞起飲管,發現佢原來仲系1隻羹,呢個設計超級正啊😆!
霜降和牛窩夫比薩
聞到香味👃🏻,即系霜降和牛窩夫比薩差吾多ready啦🍴~哇!上面既霜降和牛🐮好吸引!食落非常juicy同香口啊👅。小妹自問吾系窩夫控👀,但呢度既窩夫做到外脆內軟,仲有陣陣有蛋香🍳,中間個texture好鬆軟,仲有d似蛋糕添🍰,口感很不錯呢👍🏻!如果多人share會更好,因為個窩夫比薩好足料💪🏻,食1件都已經開始飽(如果推出半份相信份量會更合適)😉~
芒果大蝦沙律
最後覺得滯滯地,但又未夠飽,追加左個芒果大蝦沙律($108)。呢碟沙律好fresh,菜🌱既份量啱啱好,黑醋仲有蜜糖味🍯,甜甜地好好食!芒果同蝦就砌到好似鬆餅咁,好整齊~芒果微酸,蝦就幾甜,夾埋1齊食更加突出蝦既鮮味。

雖然餐廳位置談不上方便,但食物質素良好、餐廳環境舒適,小妹覺得值得一試啊!
2016-11-07
$200 (Dinner)
是日餐湯(番茄湯)
手工芝心釀菠菜魚卷
霜降和牛窩夫比薩