2020-05-01
📍Tai Koo太古📍 東海堂...東海堂係一間香港公司, 不過會係專門賣一d日式蛋糕! 老實講, 作為foodie要係以食物既味道各方面作為出發點去評論到底件食物質素係點而唔係其他因素,簡單開心好食就好🙌🏻🙌🏻🙌🏻希望帶俾讀者最真既評論🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻不過其實我一年都最多買兩次蛋糕😳😳😳由於係慶祝生日會食dinner, 我地又驚太飽, 所以就簡左呢個樂靚既啫喱乳酪蛋糕🙂🙂🙂✔️...📍花之樂園💰HKD 199.00📌味道:8 /10 分由於就係唔想食完會太飽太滯太肥, 所以同朋友簡左呢款啫喱乳酪蛋糕🌞🌞外形已經拎滿哂分🥺🥺🥺上面係透明既啫喱而且入邊有好多唔同顏色既食用花, 另外仲有好多粒大大粒既青提🥰🥰🥰啫哩微甜帶帶小小茶味同花味, 食落好舒服好清🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️質地好重好實身!!!下面就會係好實身既乳酪啫喱而入邊會有好小量既海棉蛋糕🤭乳酪啫喱味道會似蒙牛原味乳酪既淡版🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️成個combination 真係好好食😭😭😭😭😭 透明啫哩同乳酪啫喱之間會有好薄薄薄薄既cream, 成個蛋糕好有驚喜😭😭😭✔️✔️✔️✔️...📌環境:5.5 /10分 (tak
📍花之樂園
💰HKD 199.00
📌味道:8 /10 分
📌環境:5.5 /10分 (take away)
📌Outdoor area is not available
📌不可帶寵物黎餐廳🐶
📌不要加1
———————————————————————
- 高水平
- 中上水平✔️
- 正常和中上水平之間
- 正常水平, 路過可試
- 我好爭扎 LOL
- 唔使試