2017-08-17
講真小編今次真係有啲失望,因為驚喜不大。雖然叫做榛子朱古力,但查實冇乜榛子味。不過好彩雖然成個都係朱古力但係亦都唔會話太過甜,但係朱古力味又未至於話好濃。另外佢中間嗰啲朱古力忌廉食落嘅口感小編覺得有啲似慕絲。其實小編咁多年來都分唔到美祿同朱古力有咩分別,佢哋對於小編來講都係朱古力。可能下次小編是埋佢哋嘅朱古力流心就會知道隻朱古力有咩分別。佢呢個美祿千層蛋糕嘅朱古力味就會重D而且甜D,不過小編個人覺得隻甜味並唔係一味死甜,係真係可以食到一好香嘅朱古力味。另外小編覺得佢面頭嗰啲好得意,食食吓佢變咗啲好似朱古力醬咁嘅嘢。小編覺得佢哋嘅香芋味有少少似雀巢嗰隻。雖然千層蛋糕只有微微嘅香芋味,但當中又不乏牛乳味,果然襯晒個名。而且甜度亦都相對較低少少,食完都唔會話好滯好膩。另外佢裏面仲有一粒粒嘅芋頭粒喺度,芋頭味都幾出下,味道同口感都變得冇咁單調。---PS:依家佢哋嘅千層蛋糕比之前小編買嗰陣難買咗好多,以前佢哋一開門先去做都一定買到,而家冇呢支歌仔唱lu~小編已經試咗好多佢哋嘅千層蛋糕,今次就決定還原基本步試下牛乳千層蛋糕。BTW小編都係衝着幻彩兩個字去試。雖然佢叫做幻彩牛乳40層,其實實質都只
---
雖然佢叫做幻彩牛乳40層,其實實質都只有21層。BTW佢呢個幻彩千層蛋糕真係超級靚,上面仲要有啲棉花糖做裝飾。小編切開個蛋糕嗰陣都諗咗好耐應該要點切好。而牛乳味方面比小編想像嘅重要更加重,絕對唔係Hea左你就算。呢個幻彩牛乳千層蛋糕絕對係心機之作丫!
---
PS:佢哋原個千層蛋糕訂單已經FULL到差唔多11月。小編呢一個都等左1個月多啲,食完呢個之後又可以準備再訂下一個啦,千祈唔好問小編到底有幾鍾意食佢哋嘅千層蛋糕,因為小編就答唔到你。