2021-03-24 2867 views
Lamlamli Bakery千層蛋糕佢地蛋糕真係好抵食咁既價錢食到咁既質素唔怪得知成日買唔到舖頭未開就已經排哂隊黎買佢地既切件唔洗好耐就賣清光為免專登去完又買唔到可以好似我地咁買哂成個返屋企慢慢嘆-高級伯爵茶千層蛋糕 ($240/7 inch)千層蛋糕每層都做得好平均 成個蛋糕做得好整齊賣相同LadyM 有得比 切開既感覺好整齊 治癒Cream 同蛋 層層都做得好薄身 真係幾考心機同功架幾鐘意佢既薄身 食落好有層次感 又唔會易膩伯爵茶味好香得黎 唔會過甜價錢公道合理 非常抵食
Lamlamli Bakery千層蛋糕
佢地蛋糕真係好抵食
咁既價錢食到咁既質素唔怪得知成日買唔到
舖頭未開就已經排哂隊黎買佢地既切件
唔洗好耐就賣清光
為免專登去完又買唔到
可以好似我地咁買哂成個返屋企慢慢嘆
高級伯爵茶千層蛋糕 ($240/7 inch)
千層蛋糕每層都做得好平均 成個蛋糕做得好整齊
賣相同LadyM 有得比 切開既感覺好整齊 治癒
Cream 同蛋 層層都做得好薄身 真係幾考心機同功架

幾鐘意佢既薄身 食落好有層次感 又唔會易膩
伯爵茶味好香得黎 唔會過甜
價錢公道合理 非常抵食
原本想買個千層蛋糕比家姐做生日蛋糕早左兩星期預訂諗住實訂到點知已經full左最後要過埋生日先訂到但等待係值得嫁!!!!!抹茶味超級濃 唔係一味得甜味價錢亦好合理一定會再encore!!
原本想買個千層蛋糕比家姐做生日蛋糕早左兩星期預訂諗住實訂到
點知已經full左
最後要過埋生日先訂到
但等待係值得嫁!!!!!
抹茶味超級濃
唔係一味得甜味
價錢亦好合理
一定會再encore!!
2020-09-08
2020-12-06 2347 views
Lamlamlibakery 千層蛋糕,最怕食到有粉味。呢個ok冇既,同吾會太乾。美祿脆脆 🙂OK la,小朋友會喜歡焦糖牛乳 🙂呢個吾太得,太強烈焦香味,我地吾太識欣賞。同入面有美祿啲脆曲奇忌廉 😁😁呢個吾錯既,食得既。伯爵茶😁呢個都 OK,食得既千層點都試一次 #okla #normal #吾太甜35蚊舊算係咁,吾難食,吾特別好食。normal.. 可能冇叫到佢個 signature 流心。?個日去到都多人, 多人問成個蛋糕買。四點鬆啲去到冇哂流心類別,如果想試最好睇定有咩款同訂?個位較為遠巴士站同鐵,揸車就會方便啲另外,去到店面冇實體睇,只有牌寫住有貨的味道。可能上翻 佢 ig 睇 對翻? 😅
Lamlamlibakery

千層蛋糕,最怕食到有粉味。呢個ok冇既,同吾會太乾。

美祿脆脆 🙂OK la,小朋友會喜歡
曲奇忌廉 😁😁呢個吾錯既,食得既。
伯爵茶😁呢個都 OK,食得既

千層點都試一次 #okla #normal #吾太甜

個位較為遠巴士站同鐵,揸車就會方便啲
2020-12-05 2082 views
最近知道太子有一間賣千層蛋糕未開門好多人排隊,我1點到已經有一條人龍,我前面大約排左10個人,去到一早諗好左要咩味道,因為當日味道每日都有啲不同,可以去之前上佢地ig睇有咩選擇。我選擇左8種口味,抹茶流心,朱古力🍫流心,培茶,伯爵茶,開心果,玫瑰,焦糖牛乳,華田脆脆,我個人推介開心果,抹茶流心,朱古力流心,開心果嘅味道好濃,抹茶同朱古力嘅流人好勁,食落味道好濃烈!不過如果鍾意飲茶嘅朋友可以選擇培茶同伯爵茶,培茶嘅味道就濃啲,伯爵茶就淡啲!
最近知道太子有一間賣千層蛋糕未開門
我選擇左8種口味,

2020-11-19 1573 views
覺得過江龍既千層蛋糕太貴,唔捨得食?不防試下呢間平一半既小店。IG 網紅店。每日都有人龍。每日限量供應,賣完就無,有時會有啲特別既味,我記得佢地連開心果味都有,好想試。店主用左日本既抹茶粉做呢個cake,濃濃既甘香抹茶味。唔會死甜。呢樣好重要。cream 打得好滑。皮薄,但就無lady m 咁多層。食完一次就明白點解佢可以成為網紅店。食完真係lamlam 脷😋不過大家要做好排隊既準備,唔知排完賣哂未🙁
不過大家要做好排隊既準備,唔知排完賣哂未🙁

$35 (Tea)
看到很多人排队,觉得应该不错,就跟着排队购买,没想到排了1个多小时,前面人动都不动,后面也还在增加人,老板好像一点也不着急。排队间隙,有个女的忽然走过来占位,自己跑去柜台买蛋糕,搞笑的是老板竟然卖给她了…超级无敌差评,体验巨差!强烈建议,如果你没有做好排2个小时队的心理准备,就别来了……
2020-11-08 652 views
Lamlam脷 Lamlamli Bakery+西式+ 甜品/糖水+ 西式糕點🏠overall/環境/ 服務:+ 主力外賣 好快會賣晒 所以要早D去排..+ 舖頭都有三個堂食位 不過唔會坐得舒服 會頂腳+ 有啲似平價版 lady M 而食物質素都差唔多‼️ 抹茶流心千層蛋糕 $35好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 抹茶味好濃 會帶少少苦澀味 中和翻蛋糕甜味✅ 流心效果幾吸引 個cream 都滑✅ 可能因為 要整流心效果 所以層次冇咁分明 我個人prefer 千層蛋糕要層次分明‼️ 玫瑰千層蛋糕 $ 35好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 對比起抹茶 玫瑰味比較甜 有淡淡的玫瑰香味 ✅ 比起流心抹茶 呢個層次感會好啲 會明顯食到一層層📍太子界限街12A號地下2號舖Shop 2, G/F, 12A Boundary Street, Prince Edward⏰星期二至日13:00 - 19:00☎️ 電話號碼 62117531 (WhatsApp)📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

Lamlam脷
Lamlamli Bakery

+西式
+ 甜品/糖水
+ 西式糕點

🏠overall/環境/ 服務:
+ 主力外賣 好快會賣晒 所以要早D去排..
+ 舖頭都有三個堂食位 不過唔會坐得舒服 會頂腳

✅ 比起流心抹茶 呢個層次感會好啲 會明顯食到一層層

📍太子界限街12A號地下2號舖

⏰星期二至日
13:00 - 19:00

☎️ 電話號碼 62117531 (WhatsApp)

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

2020-11-07 626 views
«1011»人氣千層蛋糕(二)皮薄cream滑口感多層次🤗﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▶培茶千層蛋糕 $38同一排食咗兩間千層蛋糕,我就比較鍾意呢一間多啲💚 朋友專登買咗培茶畀我試,食起嚟比想像中香濃呀~ 睇其他人評價都會話有啲淡,但啱晒我口味,唔太甜又唔膩!餅皮同埋cream嘅比例好平衡,食到層層口感之餘仲保持到濕潤口感,真心食到舔舔脷,推薦推薦😋﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣Lamlam脷太子界限街12A號地下2號舖
«1011»
人氣千層蛋糕(二)
皮薄cream滑口感多層次🤗
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
▶培茶千層蛋糕 $38

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
Lamlam脷
太子界限街12A號地下2號舖
2020-11-05 424 views
Lamlam脷 👅🍰LamLamli_Bakery🥰👅💚𝙍𝙚𝙜𝙖𝙧𝙙𝙚𝙙 𝙖𝙨 𝙤𝙣𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙗𝙖𝙠𝙚𝙧𝙮 𝙛𝙤𝙧 𝙢𝙞𝙡𝙡𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙥𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚𝙨, 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙖 𝙣𝙚𝙞𝙜𝙝𝙗𝙤𝙪𝙧𝙝𝙤𝙤𝙙 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙞𝙩𝙚 𝙛𝙤𝙧 𝙨𝙤𝙢𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙗 𝙖𝙣𝙙 𝙜𝙤 𝙙𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩𝙨. 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙞𝙨𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙢𝙞𝙡𝙡𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙥𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚𝙨, 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙖𝙠𝙚𝙧𝙮 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧𝙨 𝙢𝙤𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙖𝙣 15 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙨 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙞𝙨 𝙙𝙚𝙡𝙞𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙝𝙤𝙩𝙤𝙜𝙚𝙣𝙞𝙘 𝙞𝙣 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙𝙡𝙮 𝙥𝙧𝙞𝙘𝙚𝙨. 𝙋𝙡𝙚𝙖𝙨𝙚 𝙖𝙧𝙧𝙞𝙫𝙚 𝙚𝙖𝙧𝙡𝙮 𝙗𝙚𝙛𝙤𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙘𝙖𝙠𝙚𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙨𝙤𝙡𝙙 𝙤𝙪𝙩!💜💕🍰1️⃣ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐯𝐚 𝐌𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐤𝐞🍵抹茶流心千層蛋糕 HKD 35味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️環境(Environment):⭐️⭐️⭐️服務(Service): ⭐⭐⭐⭐➡️😍💚The signature
Lamlam脷 👅🍰
LamLamli_Bakery

抹茶流心千層蛋糕 HKD 35

味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️
環境(Environment):⭐️⭐️⭐️
服務(Service): ⭐⭐⭐⭐

➡️😍💚The signature matcha lava mille crepe cake needs no introduction. With all matcha whipped cream evenly distributed in-between 14 crepes, such uniformity further enriches its matcha flavours. 😚😝

2️⃣ 𝐑𝐨𝐬𝐞 𝐌𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐩𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞🌹
玫瑰千層蛋糕 HKD 38

味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️
環境(Environment):⭐️⭐️⭐️
服務(Service): ⭐⭐⭐⭐

➡️🌷Although there is no lava inside, its subtle rose sauce gives off a refreshing flowery and sweet aroma.😋🌸🌺

📍Tuesday-Sunday: 13:00-19:00

✅Lamlam脷 (太子, Prince Edward)
太子界限街12A號地下2號舖
難得媽媽對千層蛋糕有興趣,緊係立刻買俾佢做生日蛋糍﹗不過失策在唔記得問有冇生日卡,好彩屋企有蠟燭,有得吹蠟燭。朱古力流心千層蛋糕( 6吋)$180朱古力Cream 好綿密,甜度嘅話10分我會俾7分啦,加埋啲可可粉嘅苦澀味就啱啱好﹗千層平唔會太厚,食落比例唔錯,而且拎番去要 9個字嘅路程再雪入雪櫃都冇咩溶同變形。 4個人食 6吋朱古力流心有少少漏,不過我哋當生日蛋糕食,留到第二日再食一樣正😛------------------------推薦:🌕🌕🌕🌕🌘性價比:🌕🌕🌕🌘🌑🗯️:相對某啲IG Shop ,呢間唔算太難book,但味道價錢都叫ok,不過大家都記得要預早訂啊﹗Remark:今次食過第一次覺得幾好食,諗住再幫襯,但係店主隔咗三四日都冇覆,Ig都冇回覆服務有少少令人失望,三四日都冇覆真係耐咗少少⋯⋯純粹想知仲有冇得訂,希望之後會好啲🙉
朱古力流心千層蛋糕( 6吋)$180
------------------------
推薦:🌕🌕🌕🌕🌘
性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
朱古力流心千層蛋糕
朱古力流心千層蛋糕
  • 朱古力流心
2020-11-04 527 views
有飲開泰茶的人都會知道,泰茶係普遍偏甜。呢次試呢個味,係喜出望外!一點都唔甜,連兩老都話不甜,就知真是唔甜。而且佢不嬲千層蛋糕好掂,所以極度推薦!而且佢泰茶醬係分開放的,所以可以自由選擇落定吾落,細心,加分!而且$38一件,係抵食同良心價,真是要多多支持!Ps.單件外賣盒好靚!😍😍也買了burnt cheesecake...期待明天的試食😍真是好好味!
有飲開泰茶的人都會知道,泰茶係普遍偏甜。

呢次試呢個味,係喜出望外!

而且$38一件,係抵食同良心價,真是要多多支持!

Ps.單件外賣盒好靚!😍😍

真是好好味!

泰式奶茶千層蛋糕
泰式奶茶千層蛋糕
2020-10-26 549 views
除咗鍾意食pancake,我都超鍾意食千層蛋糕🤣之前成日都食開Lady M,一件蛋糕都要成$70🙈味道選擇又唔多。之後比我發現到太子呢一間,完全係我嘅天堂😋所以一有機會就即刻嚟食!話個秘密你地知,3:00開始有部份味道就已經陸陸續續會賣哂🙈 試過我一買完,下一個已經冇得買啦。所以上嚟食嘅要早啲早啲嚟!!!食過佢嘅抹茶流心,抹茶芝士,焦糖芝士,百香果,培茶,Tiramisu,朱古力,藍苺芝士🙊 茶味嘅蛋糕,超級香濃,如果本身都鍾意食綠茶培茶嘅話,我10分推介你哋食!我自己一個人就唔係特別鍾意食芝士味道,因為始終會比較甜。不過我嘅朋友反而特別鍾意食芝士味🙈所以真係各花入各眼。如果比起Lady M佢確實冇做得咁千層咁細心,不過味道非常豐富,選擇亦都好多,所以我更加推薦佢!

2020-06-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2020-10-17 681 views
係傳說中的lamlamli!!難得出太子,於是乎就試吓呢間個個都話好味嘅千層蛋糕。排隊排咗好耐,最後買咗開心果同埋伯爵茶味。味道好濃好出,性價比都好高好抵食!先講伯爵茶,呢款口味基本上係千層蛋糕必食!茶味夠濃,口感豐富,千層感覺有口感。而且份量啱啱好,唔會話太甜。至於開心果味有驚喜!😘😘面頭嘅脆脆增加左口感嘅層次,品嚐起嚟嘅時候感覺更加豐富,而且開心果味唔會太artificial 都幾真幾似。不過想食嘅朋友真係要預留時間排隊,因為員工比較少,等候時間需時。
係傳說中的lamlamli!!
難得出太子,
於是乎就試吓呢間
個個都話好味嘅千層蛋糕。

排隊排咗好耐,
最後買咗開心果同埋伯爵茶味。
味道好濃好出,
性價比都好高好抵食!

先講伯爵茶,
呢款口味基本上係千層蛋糕必食!
茶味夠濃,口感豐富,
千層感覺有口感。
而且份量啱啱好,唔會話太甜。

至於開心果味有驚喜!😘😘
面頭嘅脆脆增加左口感嘅層次,
品嚐起嚟嘅時候感覺更加豐富,
而且開心果味唔會太artificial
都幾真幾似。

不過想食嘅朋友真係要預留時間排隊,
因為員工比較少,等候時間需時。
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 伯爵茶千層蛋糕
2020-10-17 531 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️相信大家對呢一間千層蛋糕黃店一啲都唔陌生👀每次想買現貨既時候 都總係無曬今次就的起心肝早左一個月落訂啦!❶幻彩牛乳千層蛋糕6吋 $230+5 (加字)蛋糕賣相相當吸引🎂啱晒好似我呢啲咁中意相機食先既麻煩人講返正題,味道方面食到陣陣既牛奶味一開始好擔心呢啲千層蛋糕會好creamy好濟但呢個蛋糕就無呢個問題啦食咗六份一個蛋糕都唔會覺得好濟😋千層蛋糕皮薄 每層餅皮間既cream都相當平均難怪有平民版lady m之稱🍰Btw如果想食既話都建議你都早啲訂!咁就唔洗去到鋪頭碰門釘啦 🚪
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

相信大家對呢一間千層蛋糕黃店一啲都唔陌生👀
每次想買現貨既時候 都總係無曬
今次就的起心肝早左一個月落訂啦!

❶幻彩牛乳千層蛋糕6吋 $230+5 (加字)
蛋糕賣相相當吸引🎂
啱晒好似我呢啲咁中意相機食先既麻煩人
講返正題,味道方面食到陣陣既牛奶味
一開始好擔心呢啲千層蛋糕會好creamy好濟
但呢個蛋糕就無呢個問題啦
食咗六份一個蛋糕都唔會覺得好濟😋
千層蛋糕皮薄 每層餅皮間既cream都相當平均
難怪有平民版lady m之稱🍰

2020-10-13 467 views
抹茶千層蛋糕🍵🍰超好味 好濃抹茶味🥺💕但唔可以食太多 食到尾尾覺得太苦🤣同埋天氣太熱我攞番屋企已經溶左啲啲🥺如果唔係應該靚仔啲同一塊塊分明啲♥️♥️♥️♥️🤍
抹茶千層蛋糕🍵🍰
超好味 好濃抹茶味🥺💕