2023-11-02 91 views
📍狼穴 (旺角)旺角西洋菜南街103-109號五寶大廈地舖前兩日同朋友去旺角花園街行街,行到尾聲俾我發現左一間好正嘅小食店😁😁店舖裝修風格充滿舊時香港特色,名又特別霸氣,不過最吸引我嘅係佢門口嘅食物樣版😝😝好得意嘅雞蛋仔漢堡😎😎用來打卡都好推介🥳A餐.QQ雞蛋仔漢堡造型非常可愛😍😍完全俾佢外型吸引到😂師傅整嘅時候非常認真,因為漢堡都有好幾款材料,見佢小心翼翼咁製作,誠意十足💯食落口感軟棉帶少少甜,非常新奇😁星空藍寶石撞豆奶(+5)跟餐有飲品,我揀左藍寶石撞豆奶🤩一層層好靚👍原來藍寶石係啫喱狀,一路飲嘅時候口感非常豐富😝😝飲落都幾正B餐.豆奶雞蛋仔第一次見豆奶味雞蛋仔,食落有小小嘅豆奶香,但係食落同平時分別唔算好大,但係無咁甜,感覺幾健康🤤而且外脆內軟,口感唔錯👍冷泡人蔘烏龍茶(支)人蔘烏龍茶夠健康,可以補氣☺️作為一間小食店,其實佢哋飲品都好重本,因為係用咗好厚嘅玻璃樽!平時可以用得返,夠環保♻️💯燒波波芝士腸呢個推介,燒到個皮又香又脆甜蜜麻辣醬魚蛋(八粒〉魚帶辣得來幾香,不過個人覺得呢餐太多甜食,如果唔甜可能更好🤔#打卡小食 #旺角花園街附近 #美食推介 #小食推介 #狠穴 #懷舊風 #
📍狼穴 (旺角)
旺角西洋菜南街103-109號五寶大廈地舖

A餐.QQ雞蛋仔漢堡

食落口感軟棉帶少少甜,非常新奇😁

星空藍寶石撞豆奶(+5)
跟餐有飲品,我揀左藍寶石撞豆奶🤩一層層好靚👍
原來藍寶石係啫喱狀,一路飲嘅時候口感非常豐富😝😝飲落都幾正

B餐.豆奶雞蛋仔

冷泡人蔘烏龍茶(支)
人蔘烏龍茶夠健康,可以補氣☺️

燒波波芝士腸
呢個推介,燒到個皮又香又脆

甜蜜麻辣醬魚蛋(八粒〉

#打卡小食 #旺角花園街附近 #美食推介 #小食推介 #狠穴 #懷舊風 #打卡一流 #雞蛋仔 #QQ雞蛋仔漢堡 #飲品出色 #香港 #foodie #hongkongfood #yummy #burger #相機食先
2023-10-27
Type of Meal