2020-12-02 71 views
收工去QRE搵食,居然比我見到呢間港式西餐進駐,為呢棟樓增添唔同特色,當然要黎看個究竟。餐牌有全日套餐,包餐湯、餐包、主菜、飲品,好似好抵食咁所以我哋就揀咗兩份。餐湯有兩款,分別係羅宋湯同埋香草忌廉湯。凱撒沙律($68)爽脆羅馬菜,加適量嘅凱撒沙律將,上面有好多脆脆麵包粒。蒜香雞中翼($48)新鮮滾熱辣炸出黎,所以上菜後最好等一等先如果唔係會灼個口。味道方面正正常常。香煎鹹牛脷($48)呢個朋友就好鍾意,話好軟又惹味。羊架拼大蝦伴薯菜($158)羊架有兩件,揀左七成熟,不過黎到就較為接近五成熟,點芥茉醬一流呀。份量都好大件,仲有大蝦添,感覺幾抵食。香煎比目魚刁菜忌廉汁配意粉($118)條魚比我哋想像中大條,己有驚喜,個忌廉汁亦都非常唔錯,呢道菜跟意粉就最啱啦。跟餐包左飲品,我就點左珍珠奶茶🧋,朋友就點左水蜜桃乳酸椰果綠茶。我覺得我杯奶茶幾有水準,啲珍珠唔係圓形嘅而係扁形嘅,幾有口感,整體我都幾鍾意。

餐湯有兩款,分別係羅宋湯同埋香草忌廉湯。

凱撒沙律($68)
爽脆羅馬菜,加適量嘅凱撒沙律將,上面有好多脆脆麵包粒。

蒜香雞中翼($48)

香煎鹹牛脷($48)
呢個朋友就好鍾意,話好軟又惹味。

羊架拼大蝦伴薯菜($158)

香煎比目魚刁菜忌廉汁配意粉($118)

2020-12-01