2009-11-29
好期待好期待好期待 之前係十一月頭book左位,苦等幾個星期,終於食到我夢寐以求既haagen dazs all-u-can eat啦(上年book唔到位T___T),仲要多謝媽媽肯陪我瘋狂整個環境都好舒適,有少少音樂配合下,令到食雪糕變得好享受(其實冇le D野都好好享受)而且D待應哥哥都好好禮貌,有照顧到我地le D小客仔既需要。而落單係用紙寫既,我開頭仲以為每次最多只可叫人數x3既雪糕量,最後又係好好人既侍應哥哥提醒,先知每張單可以一次過寫12球= =另外order紙只有英文,還好對作為中七生的我並沒有問題(除左Dulce de leche這有點少見的字= =)雖然睇唔明既人可以對menu個中文名,不過如果有中文應該可以方便到唔太識英文既人。講講雪糕,全部口味都試左,不過今日冇mango sorbet,有d可惜。個人最喜歡Dulce de leche(牛奶拖肥),cappucino truffle同lemon sorbet。而雪糕球都比平日既雪糕細,適合唔太大食(好似我咁)既人。而喂餐既甜品方面試了oriental romance同venice love。其實二者都係雪糕球+nu
講講雪糕,全部口味都試左,不過今日冇mango sorbet,有d可惜。個人最喜歡Dulce de leche(牛奶拖肥),cappucino truffle同lemon sorbet。而雪糕球都比平日既雪糕細,適合唔太大食(好似我咁)既人。而喂餐既甜品方面試了oriental romance同venice love。其實二者都係雪糕球+nuts+whipped cream+choco topping+waffle咁樣既物體,冇咩特別。
整頓大餐最後以一杯espresso結束,對它沒有什麼大感覺,不過甜甜的雪糕同苦苦既espresso就肯定係好朋友而媽媽的iced lemon tea聽說都不太甜,可能hd怕甜死人掛D
to conclude/最終同媽媽合共ko左37球雪糕,不過我地好似已經係成間舖食得最少既一枱= =後面的兩位青春少艾仲食得多過我,枉為甜品怪唉,不過呢,都真係唔知幾時先可以減番咁多球雪糕(即係37/2*220/2=2035kcal@ @),希望體重唔好由103lbs->113lbs= =
p.s.下年一定會再食宜家plan緊christmas食佢promo既royal fondue