2011-11-25 524 views
SKY 100 落成時諗住會上去睇下, 感受下咁高望番落維港既靚景. 但係自從有左ICC, 我覺得可以多一個選擇比大家, 就係哩度, 又可以慳番SKY 100 既入場費換黎一個好RELAX 既下午茶. 比低兩百幾蚊就可以飽攬一望無際既海景, 邊嘆茶邊看景, 簡直係無比敵. 我地四人行安排左坐最右手邊靠窗 (望番香港島), 最正個位咁濟. So Lucky! 味道方面暫時放埋一邊先, 美女廚房, 睇相先講! TEA SET 未到就周圍影下相咁啦上圖: 可以讓你飽覽維港既無敵海景. 下圖: 哩邊係九龍, 要行過另一邊影呢! 飲品先到, 叫左朱古力, 真係好有朱古力味, 係好味的, 不過越飲越漏. 可能揀花茶會好少少, 可以中和番朱古力茶餐既濃味.經典朱古力下午茶套餐終到啦, 上圖左手邊係個盒套, 用黎套住個tea set 的. 外型款式就真係的的式式好靚, 但味道講真~~唔係咁岩自己口味, 可能鐘意食甜爺爺既朋友會鐘意吧?其實咁仲好過你比成兩舊水上去SKY 100, o係哩度一樣睇倒海景, 影到靚相又有得食, 仲高過佢三層樓添, 所以我覺得好值得去的.想去的朋友要注意一下, 如果想坐到靚位

TEA SET 未到就周圍影下相咁啦
其實黎既9x9 都係食哩個"經典朱古力下午茶套餐", $238/ one, $438 for two
窗枱附近會放左d 詳細講朱古力既書
o係咁高既地方望落去, d車好似積木咁呢!
直頭係視覺享受!
上圖: 可以讓你飽覽維港既無敵海景.
下圖: 哩邊係九龍, 要行過另一邊影呢!
同場加影男廁先睇到既靚景, 千其唔好MISS!
想去的朋友要注意一下, 如果想坐到靚位, 就早d去到酒店lobby 登記, 因為哩度係冇得booking的, 一定要walk-in, 每日1pm 開始接受登記, 尤其是星期六, 日更加人多添! 記得早D 去登記左先, 再o係樓下商場行陣, 咁兩點就可以入場架啦.
2011-09-03
$240 (Tea)
窗枱附近會放左d 詳細講朱古力既書
同場加影男廁先睇到既靚景, 千其唔好MISS!
o係咁高既地方望落去, d車好似積木咁呢!
直頭係視覺享受!