2018-12-20
估吾到喺深水埗同太子交界,有間好文青,好relax嘅餐廳😍去到嘅時候見到有幾個後生仔女喺門口等緊位,心想。。。咁多人都係等下次先試,點知轉頭就見佢地入晒去,原來佢地8個人,所以要等侍應拼桌😅入到去都差不多坐滿晒,好在仲有兩個咁優雅嘅餐桌👍先叫個餐前小食'香煎凡立貝'上面有吾少煙肉碎,估吾到味道又幾夾噃👍叫杯Mojito, 邊傾邊飲,感覺超正~Mojito 是一種由五種材料製成的雞尾酒:淡蘭姆酒、白砂糖、青檸汁、蘇打水和薄荷。味道清爽,係熱門飲料之一。椒香魚柳, 煎得香香,但係魚肉好滑,再加上椒香嘅醬汁,少少辣, 好惹味😋😋😋墊底嘅係薯蓉,薯蓉好香滑好creamy👍😍榛子朱古力忌廉拿破崙,把叉子一舀下去,酥餅便應聲裂開,發出清脆的聲音,酥皮之間加上cream,令味道更加丰富而清甜,口感真的不錯。 小小的餐廳能做出這麽美味的甜品,真的出乎意料之外😍餐廳嘅環境真係好,喺度傾計,食嘢,飲酒 ,Hea下感覺真係好好👍原來仲有到會添😍👍
入到去都差不多坐滿晒,好在仲有兩個咁優雅嘅餐桌👍
先叫個餐前小食'香煎凡立貝'
上面有吾少煙肉碎,估吾到味道又幾夾噃👍
叫杯Mojito, 邊傾邊飲,感覺超正~
墊底嘅係薯蓉,薯蓉好香滑好creamy👍😍
小小的餐廳能做出這麽美味的甜品,真的出乎意料之外😍
原來仲有到會添😍👍