2014-01-17 3590 views
一路都想試The one 18/F 劉嘉玲開既餐廳,見Tapagria 個set lunch好吸引,所以黎個weekend brunch。訂位時問過開唔開outdoor 不過當日有d曬同埋幾大風所以坐sofa 位。set lunch可以揀3個tapas +1個dessert..我地揀左:三文魚他他伴芒果,蕃茄蓉藍青口,西班牙海鮮燴飯,西班牙鱈魚,香葱炒八爪魚。三文魚他他伴芒果:芒果同三文魚質感相約,加埋個source 少少酸做前菜幾開胃。蕃茄蓉藍青口:好鮮嫩,蕃茄香草汁濃度適中,我地order 左2個,一人一鑊仔。西班牙海鮮燴飯:入餐廳時已見一大窩煮好既海鮮飯,雖然係tapas 不過好足料,有大蝦,魷魚,藍青口,蜆。西班牙鱈魚:好似魚蓉咁,不失魚鮮味。香葱炒八爪魚:呢個好突出,香葱炒八爪魚,有海水味㗎。上菜速度都好好,等你差唔多食完一碟再出菜, 讓客人好好享受食既過程. 我地食到第5,6碟時,有Waitress 上埋甜品,之後有個senior d既問點解咁快上dessert,即刻幫我地收返, 原來係電腦出現問題 . 可見員工對客人既細心.

香葱炒八爪魚:呢個好突出,香葱炒八爪魚,有海水味㗎。

2014-01-05
$220 (Lunch)