2019-04-22 394 views
好耐冇早起身食喇!放假醒左唔洗翻工,心情自然好🌞難得冇落雨當然要出街”wan yea sic”一解我肚裏面既空虛感。起身時又未夠鐘食lunch,如果去食早餐又好趕,冇耐又要食lunch/tea,結果又晏食晚飯;食完即訓又肥,於是我就去左simplylife食brunch😎十一點頭左右,未有好多人,好多街坊踢拖落黎食,非常悠閒。頭盤:磨菇湯配麵包暖暖既湯一入口有清新既感覺,絕對有驚喜。當初仲好擔心佢會係果d罐頭西湯結達達感,結果喜出望外地入口後順𣈱得直達胃部。麵包外脆內軟,因為我中意食法包,所以就感食都覺得非常合胃口。唯獨包與湯冇違和感,各有風味。主菜:芝士煙肉牛肉漢堡首先個包有烘過,所以食落暖暖地同時亦脆口d,略嫌有少許燶邊,影響左口感。芝士眼見熔左,即刻忍唔住咬一啖先。牛肉好juicy,seasoning非常出味,啖啖肉。唯獨我對煙肉有d失望,基本上煎下個煙肉就實冇失手,可惜好似冇乜煎過感,軟身冇口感,有d遺憾。整體作為brunch黎講唔錯既,份量夠曬,仲有我中意既薯皇style既薯條,對於我黎講絕對係稱心滿意既早上😋

頭盤:磨菇湯配麵包

主菜:芝士煙肉牛肉漢堡