2024-04-20
Yellow Tail Carpaccio 嫩滑嘅油甘魚,浸喺酸酸甜甜嘅汁裏面,配以牛油果醬嘅點綴,整體開胃可口。不過要額外加128 ,性價比有啲低。Amber Jack Carpaccio ★★★★☆ 當日冇Tuna Carpaccio,餐廳改咗Amber Jack Carpaccio。味道同上面嘅油甘魚carpaccio 差唔多,都係酸酸甜甜嘅醬汁,開胃好味。仲要唔使額外加錢,個人覺得較抵食。麵包: ★★☆☆☆ 硬硬嘅法包,冇咩特別。餐枱上邊有啲小蕃茄同檸檬,侍應話可以自己切咗嚟撈沙律咁食。我切咗一個小蕃茄,正常,唔算特別甜。不過個體驗都幾得意。Escargots de Bourgogne 法國蝸牛 ★★★★★ 個人比較鍾意呢個前菜。佢嘅pesto 唔係一般平時pesto 嘅味道,蒜蓉同香草香味比較濃烈,食落有驚喜!我會推介呢碟前菜。主菜:Marinated Baby Chicken 隻春雞就咁放喺一個圓碟,個presentation咁家居嘅!雖然個賣相就一般,不過都係香滑,帶有少許炭燒同香草嘅味道。Grilled “Black Onyx” Sirloin Steak 正正正常
Amber Jack Carpaccio ★★★★☆
麵包: ★★☆☆☆
硬硬嘅法包,冇咩特別。
主菜:
Marinated Baby Chicken
正正正常高級西餐廳食到牛扒嘅味道,質地偏瘦,唔算juicy。
Charcoal Red Bream Shared for Two
本身個人就唔係特別鐘意西餐嘅魚dish ,不過見佢要二人份量,好似好巴閉咁,就試吓。食落去,魚肉質感就係平時煎條紅鯛、或者紅衫魚嗰種嘅質感同味道,不過就有少少檸檬牛油嘅味道。
醬汁就唔差嘅,但魚肉又冇話特別滑身。我個人就覺得除非你係魚肉愛好者,可能留個quota試吓其他主菜更好。
甜品:
Cream brûlée: 又係要二人份量,都整得皮脆內滑。
Lemon Tart 檸檬撻:勁酸!
Thin Sliced Apple Tart 蘋果撻:相對佢比起其他甜品,份量算細一點,整體味道都OK 。
環境: ★★★★☆
食物: ★★★☆☆