2018-02-01 1209 views
前幾日放工經過,見有Ribs放題,心諗:咁特別。 我平時食西餐都好鐘意Ribs,但多數同朋友share, 每人最多食1~2條,今次俾我發現,即刻約個朋友一齊去試下。經了解,原來唔一定要2個人都點Ribs,其中一個加50元就可以做到一齊任食,咁之後我地仲可以叫其他小食或者主菜,就唔洗咁獨孤一味。最後我地每人都有食沙律,好既開始,亦都係跟餐既。 小食要了秘製釀雞翼即叫即炸,入面釀得滿滿,令到雞翼看上去漲卜卜咬下去極極極熱辣辣,燙咀那種香酥又脆,非常滋味入面除咗雞肉,還有洋蔥蘿蔔等等好飽滿! 隔一陣,我們的豬肋排已上台。 有2塊,每塊大概5條,還跟薯條茄汁是鮮製,有茄肉豬肋骨聞上去已經香噴噴 我將一塊放在碟上反轉來切,會比較容易切開。 切開來看,夠厚肉,不是太多肥膏,但咬上去口感鬆軟,醬汁味酸酸甜甜,每口都滿滿肉香。 餐廳也夠細心,有安排即棄手套給食客,吃豬肋骨果然要使用上手吃,才最滋味及方便。我們每人吃完一排之後,也有再encore,可以盡情放任地吃每一條豬肋骨,果然非常幸福。 薯條熱吃時很脆,想不到攤涼了,還是很脆。 我們另外點了個香草魚柳意粉上台時,我覺得這碟意粉造型有點像聖誕鹿。旁邊

最後我地每人都有食沙律,好既開始,亦都係跟餐既。

小食要了秘製釀雞翼
即叫即炸,入面釀得滿滿,令到雞翼看上去漲卜卜

咬下去極極極熱辣辣,燙咀那種
香酥又脆,非常滋味
入面除咗雞肉,還有洋蔥蘿蔔等等
好飽滿!

隔一陣,我們的豬肋排已上台。

有2塊,每塊大概5條,還跟薯條
茄汁是鮮製,有茄肉

豬肋骨聞上去已經香噴噴
我將一塊放在碟上反轉來切,會比較容易切開。

薯條熱吃時很脆,想不到攤涼了,還是很脆。

我們另外點了個香草魚柳意粉
上台時,我覺得這碟意粉造型有點像聖誕鹿。

旁邊的炸物是什麼?有點像炸蛋。 切開來看原來是炸飯包著芝士。 一切開已經流出來很香的芝士味。
炸飯的外皮炸得非常鬆脆,有口感很特別,但不知為什麼要放炸飯

另外由2卷魚柳造成的鹿眼,很厚。
中間也卷了香草汁,令本來沒有什麼味道的魚柳,變得分外濃味, 正合我意,我還擔心會太淡味。

食完正餐再嘆杯蘋果茶,酸酸暖暖地,又潤喉。

食完傾左一陣計先走,呢間餐廳好近公司,下次可以再來。
  • 秘醬釀雞翼
  • 香草魚柳意粉