2016-03-30
朋友生日,黎左呢間Gangnam oppa餐廳食飯慶祝。餐廳以Running Man作為主題,牆上有running man嘅公仔作為佈置,桌上亦有木桶大叔俾我地一路食飯一路玩。前菜有泡菜,粟米,醃蘿蔔等都係可以refill,味道酸酸甜甜,粟米帶沙律醬,幾滋味。我地叫左幾樣野食,全部味道都唔錯!其中有一個鍋,入面有春村炒辣雞,加埋炒辣年糕,隔離仲有軟芝士,紫菜粉絲卷,幾粒丸類,啲芝士超正,可以拉絲,又煙煙韌韌,微咸,配埋紫菜粉絲卷食超夾,一脆一軟,新做法!另外一份魚糕關東煮都好好味,用了清湯泡製,魚糕片放滿每一格,總共8格,仲有冬菇絲,同其他蔬菜類,好清甜,好爽,魚片鮮味十足,yummy! 呢間好岩大group gathering,又得玩插劍桶game,又有得食,滿載開心!
我地叫左幾樣野食,全部味道都唔錯!