2022-12-13
最近見好多朋友都去左食Lee間大坑新嘅泰菜,見大家影得好靚,自己又心思思想去試下😛環境氣氛方面,雖然店唔係好大但好多位,所以好有氣氛,好熱鬧☺️真係有d似去左泰國咁😛野食方面我地叫左 ◽️泰式冬陰功炒飯$109其實本身無打算叫這個炒飯,牛船河賣曬所以就試下Lee個,不過都幾有驚喜,真係好有泰國風味,好香,食落冬陰功味好濃,不過Lee個真系有點辣😂如果喜歡食辣嘅朋友可以試下Lee個😛◽️椰香黃咖哩芝士雞肉短管麵$114本身打算叫涼拌媽媽麵或者金邊粉,但都賣曬😂咁就叫左Lee個短管麵,Lee個椰香咖哩食落奶香味好重,仲有少少香茅味,都幾有特色◽️ 蝶豆花荳奶$45想叫椰青波波但又係賣曬😂叫左Lee杯好多人大推嘅蝶豆花荳奶,個人覺得係比較淡口,不過幾特別嘅◽️泰式奶茶$45飲品方面味覺得都係偏健康口味,淡口d,唔會搶左野食味,解膩或者可能太夜去,又好多人去,乜都賣曬🤣希望有機會再去食時可以食到其他啦
野食方面我地叫左
◽️泰式冬陰功炒飯$109
◽️椰香黃咖哩芝士雞肉短管麵$114
◽️ 蝶豆花荳奶$45
◽️泰式奶茶$45
飲品方面味覺得都係偏健康口味,淡口d,唔會搶左野食味,解膩