2020-10-16
食飽飯又想飲杯野,太夜費事飲咖啡,揀左呢間位於東南樓頂樓的【room68】飲杯夜茶,估唔到喺油麻地會有間咁高雅的茶室,更加突顯城市藝術的美態。具有新舊融合的環境,分上下層,上層可以望到景,擺放著充滿設計感的家具、「清明上河圖」;下層較Cozy,帶點懷舊風的Band房器材及小品,每處都散發出濃厚的藝術氣息。支持本土品牌,阿比‧手造主打無添加的乾果果茶、手工乾果。除左茶類,亦有本地釀製手工啤「吹啤啤」,啤酒名改得好搞鬼,有創意亦充滿本土情懷,搵次要黎試試。《活力再生果茶 $48》有西柚、橙乾,大大塊賣相幾靚,味道幾香、幾Brightening,有種解膩感。《美白養顏果茶 $48》有青檸、檸檬、奇異果,呢杯Citrus爲主,略嫌有d酸同苦澀,感覺好濃縮,加多幾次水或者會好飲d。
《活力再生果茶 $48》
《美白養顏果茶 $48》