2014-07-11 1581 views
接住蘿拔仔寫既生日飯食評,到我寫下生日當天蘿拔仔買既生日tart~一向覺得Paul Lafayet既蛋糕都好精緻,今日終於試到!蘿拔仔買左個賣相非常漂亮既Rose Macaron Berries Tart!首先切開朱古力tart皮,非常鬆化,就算面蓋滿custard都唔會好soggy,果然係大師出品!上面既berries酸甜度適中,配上輕盈的custard非常匹配!另外值得一讃既當然係個macaron!有塊玫瑰花瓣墊住macaron令佢唔會吸收custard既水分,仍然保持香脆的感覺。玫瑰味既macaron帶有淡香,內裡有macaron應有既軟糯質感,而且唔會太甜!喜愛玫瑰香既朋友一定唔可以錯過!多謝蘿拔仔既安排~

Berries and Rose Macaron Tart

多謝蘿拔仔既安排~
2014-07-09
TakeAway