2021-10-01 94 views
香港嘅放題同埋韓燒餐廳實在太多,有時要約朋友,一打開OpenRice就會popup 唔同嘅餐廳推介。當然我喺將軍澳住,附近嘅韓燒餐廳選擇唔會太多,今次嚟到呢一間Running燒,決定試一試。餐廳入邊格局分明,抽風系統亦都強勁,相比出邊好多餐廳都煙霧離漫,呢度算係好少油煙味值得一讚!坐低落嚟,第一時間我哋就要點餐,呢度嘅選擇好多,有燒肉,有唔同嘅熟食可點,亦都有飯類同埋麵類可供選擇。去到嘅時候已經好肚餓,所以我哋第一時間就叫咗溫泉蛋海苔飯試吓。溫泉蛋的蛋漿同豉油很配合,入口滿足。我哋叫咗韓國年糕湯,很消暑,很適合食熱氣的食物啊上面係我哋叫咗嘅豬牛羊雞四款肉類,每樣嘢望落去好新鮮上面鐵盆是醃製的肉類,雞腿肉是一口size的,而且醬料味道很濃厚,燒完之後雞很滑同入味!除咗普通肉類之外,亦有唔同嘅海鮮,例如扇貝青口生蠔可供選擇。真係大份夾抵食!我哋一路等嘅時候,一路品嚐炸好咗嘅炸雞魷魚鬚同埋泡菜餃子。估唔到炸物非常之有韓國特色,配埋辣醬一齊試反而很夾味,而且炸物亦唔會很乾,反而很彈牙呢!餐廳亦都會提供甜品,例如雪糕雪條或者飲品,每樣款式齊全,選擇多,實有一款啱你口味!想講嚟到呢一間餐廳,你除咗

值得一讚!

我哋叫咗韓國年糕湯,很消暑,很適合食熱氣的食物啊

上面係我哋叫咗嘅豬牛羊雞四款肉類,每樣嘢望落去好新鮮

真係大份夾抵食!

我哋一路等嘅時候,一路品嚐炸好咗嘅炸雞魷魚鬚同埋泡菜餃子。

想講嚟到呢一間餐廳,你除咗要做食玉秀之外,仲要做甜品怪物……呢間餐廳真係會俾你好多唔同嘅選擇

最後都係果句:食得晒先好嗌!