2019-03-03
星期五晚嚟到將軍澳搵嘢食,見到呢間餐廳主打芝士,望落幾吸引,決定今晚就試吓呢間餐廳我地大約七點嚟到,餐廳當時唔算多人,唔使等位,可以直接入去坐低,點知後尾食完走嘅時候出面好多人等位睇完餐牌之後,我哋決定點二人餐二人餐跟兩個餐湯,我哋揀咗法色龍蝦湯和甘筍湯,甘筍湯有好濃郁嘅甘筍味,杰身,一啲都唔浠,好味二人餐嘅小食係四選一,我哋揀咗黑松露芝士薯條。黑松露醬係另上,有別於出面餐廳個醬淋喺面,薯條炸得鬆脆香口,上面有一片片芝士碎,混埋黑松露醬幾好味。如果芝士可以熱溶舖係薯條上面,就更加好啦意粉/飯都係四選一,我哋揀咗王牌嘅火焰卡邦尼意粉,意粉入面有蘑菇同埋炒香左嘅煙肉,都食到有芝士味嘅,不過唔算好濃郁,整體唔錯主食方面我哋揀咗黑安格斯肉眼扒10安士,七成熟。肉眼扒煎得幾香唔會過熟, keep到juicy既口感 如果配菜可以多啲就更加好啦呢個套餐仲包兩杯飲品,我哋揀咗美式熱咖啡同埋熱檸水。二人餐來講呢個套餐都幾豐富,下次經過將軍澳可以一試。
睇完餐牌之後,我哋決定點二人餐