2017-06-28 746 views
沙田新城市入面好多都係連鎖餐廳,但都有唔少係好食的連鎖餐廳,而School Food 算係其中水準都唔錯的,今日就同朋友去左School Food 食晚餐。烏卒卒 - 記得好耐之前第一次食係覺得驚為天人,但而家食只係覺得味道正常,墨魚仍然彈牙,仲係值得一試的。火爆雞肉鐵鍋飯 - 雖然餐牌寫的辣度係4粒星,但唔算太辣,材料豐富,但鐵鍋飯配生菜好似有少少唔太似韓式咁,但味道係正常的。辣皇炸豬扒炒年糕 - 食左一半先記得影相,但其實賣相係唔錯的,雖然D個真係好辣,但辣得好好食,辣得來有D甜味,配炸豬扒同炒年糕都一流。炸豬扒皮吸收左辣醬的精華,爽脆口感加上甜甜辣辣簡直係夢幻配搭,誠意推薦俾食到辣的朋友。整體而言,餐廳環境舒適,而且食物質素都唔錯,係同朋友食飯的好選擇。
烏卒卒
火爆雞肉鐵鍋飯
辣皇炸豬扒炒年糕
2017-06-22
$130 (Dinner)
烏卒卒
辣皇炸豬扒炒年糕