2017-02-08
成日喺旺角都唔知食咩好 每次都諗到頭痛 諗到去到又好多人排隊 無返一頭半個鐘都無得食🤔 不如索性行多幾步 行去奧海城 睇下有咩好食😂-Chilled Seafood Platter ($428)痴線 呢個絕對喺海鮮迷聚集嘅理由 啱哂成班人嗌嚟share 食🤐首先入有King Prawn x 4French Crab 1/2隻Oyster x 3Scallops x 2French Golden Whelks x 4Mussel x 6Clam x 6真喺剩喺擺喺到都已經賞心悅目👀所有海鮮食落都好新鮮 又有陣陣海鮮味~而且重點喺我食完返屋企無肚痛👋🏼-都嚟食得海鮮 點會少得叫生蠔嚟食🤗Pacific Rock Oyster $32/2Kumamoto Oyster $32/2Scotland Rock Oyster $38/2Irish Rock $42/2Gillardeau Speciale $55/2White Pearl $53/2Fine de Claire $44/2識食一定喺嗌幾種嚟食~ 由淡味食到濃味 每隻生蠔都好有海水味 絕對新鮮👅-Seafood Cocktail (
- Chilled Seafood Platter ($428)
首先入有
King Prawn x 4
French Crab 1/2隻
Oyster x 3
Scallops x 2
French Golden Whelks x 4
Mussel x 6
Clam x 6 真喺剩喺擺喺到都已經賞心悅目👀
所有海鮮食落都好新鮮 又有陣陣海鮮味~
而且重點喺我食完返屋企無肚痛👋🏼
Irish Rock $42/2
Gillardeau Speciale $55/2
White Pearl $53/2
Fine de Claire $44/2
- Seafood Cocktail ($88)
因為有芒果 沙律菜嘅配搭 所以食落有小小酸酸甜甜 但又有清爽嘅感覺💁🏻
再加埋帶子 蝦 魷魚 作為starter 嘅佢 實在喺勝任有餘👅
- 香煎帶子牛油果沙律 ($108)
帶子同牛油果 兩樣都喺我最愛嚟~
帶子煎得香脆 但食落入面肉汁依然保留到👍🏼
再搭埋牛油果同沙律菜食確喺無敵👅
- 巴黎田螺 ($78)
唔知點解童年回憶入面 食親西餐都會有田螺
但大個咗之後 有田螺嘅餐廳就買少見少🙁
所以一見到就叫咗嚟食~
食田螺 重點從來都唔喺係田螺到 而喺側邊嘅薯蓉
因為薯蓉一邊吸收到田螺嘅精華 一邊又有牛油嘅香氣👅
- 亞拉斯加蟹餅 ($92)
話哂海鮮迷共聚一堂 無理由唔嗌返啲海鮮熱盤食下😂
呢個crab cake 食落唔會太鬆散
蟹肉份量多 而且啖啖都有蟹肉嘅鮮味~
- 開心果比目魚 ($158)
比目魚平時嘅食法多數喺香煎多 估唔到今次喺將開心果blend 碎鋪面~
呢個食法比起平時更加食到比目魚嘅魚味
魚肉又唔會過老 食落非常嫩滑👅
- 特級安格斯西冷牛扒 ($228)
點可以唔食我最鍾意嘅牛~
呢個肉質食落好嫩滑 配埋薯角無得彈👍🏼