2020-02-01 92 views
因為胃口唔大,所以對於半自助餐情有獨鍾❤️鍾意有得按住自己喜歡嘅食物去攞之餘,亦都有一款高質嘅主菜。.之前一路都食開一間連鎖集團嘅半自助餐餐廳,最近發現到銅鑼灣呢間樓上高質景觀酒吧餐廳下晝都開始提供半自助午餐,價錢唔貴,勝在景觀更加開揚。今日呢一試確實有驚喜,未食主菜先品嚐沙律吧嘅各款水果同埋點心,排列整齊亦都覺得衛生嘅感覺。沙律吧嘅生果睇落新鮮, 另外仲有啲意式巴馬火腿,乾火腿,煙燻火腿... 款式選擇不算少👍點心方面,蝦餃燒賣看似中式嘅點心,廚師亦都將佢嘅外型包裝得好fusion,味道當然亦都更上一層樓。蝦餃稱得上真正皮薄餡靚,入面嘅鮮蝦爽口彈牙!燒賣亦都冇咗出面酒樓嗰種肥豬肉嘅肥膩感。 🍽️主菜方面分別點左✔️香蒜高登魚同埋✔️蜆肉意粉。個人特別喜歡前者,香煎嘅魚柳配上軟綿嘅薯蓉,偏向西式中間有帶點中式嘅fusion,調味啱啱好,將味淡嘅魚柳變成香口嘅味道,卻唔會話過於濃烈,後者嘅意粉並唔係普通平民茶記嘅蜆肉炒意粉咁簡單意粉嘅口感,爽口唔會煮得過淋,醬汁唔會遮蓋到蜆肉本身嘅鮮甜味美。午餐人均唔使2️⃣0️⃣0️⃣蚊對住個咁嘅環境,仲可以坐上一段時間,冇驅趕壓力,實在難得,誠心推介,絕對係午餐gath
🍽️主菜方面分別點左✔️香蒜高登魚同埋✔️蜆肉意粉。
午餐人均唔使2️⃣0️⃣0️⃣蚊
對住個咁嘅環境,仲可以坐上一段時間,冇驅趕壓力,實在難得,誠心推介,絕對係午餐gathering嘅好地方🎉
2020-01-18
Type of Meal