2023-04-29 2916 views
一向無咩賭運嘅我,呢日居然跟人入 #馬場🤪 不過為嘅唔係賭錢,而係入去同班同事gathering,當然少少地都有啲捐獻啦🤭 講到賭馬,我算係門外漢,就算有埋tips喺手,都係輸‼️哈 我諗都係留返啲時間食嘢啱我啲🤭🤭呢日我哋喺 #沙田馬場 裡面間餐廳 #喜馬當先 #HayMarket book咗個semi-buffet,可能係星期六賽事嘅關係,入場人數唔算太多,餐廳仲安排咗間房比我哋😎 不過呢… 我就寧願坐大堂,吸吓啲人氣,又唔使上上落落拎嘢食咁麻煩😅 講到食物方便,基本嘅 #魚生刺身、#甜品、#沙律… 樣樣有齊,款式唔算太多,不過質素都唔錯🤤 而我就最鍾意佢嘅 #煎蛋白 加 #芝士(#小秘書 嘅特別要求),同埋 #杏仁牛角包,芝士混埋入蛋白裡面手好香口🤤 #牛角包 🥐 做得口感好鬆軟,搞到我忍唔住口食完一個又一個,停唔到口🤭不過 #主菜 就真係弱咗啲,如果唔想加錢,就只可以揀 #慢煮羊肉、或者 #印度咖喱配鷹嘴豆雜菜,通通都唔係我杯茶🤪 好在buffet bar嘅嘢都夠晒豐富,唔上主菜我都已經夠滿足😉而場內都有啲小遊戲,我仲攞咗隻 #馬仔 返屋企做 #紀念品 添好勁啊😎 唔計

而場內都有啲小遊戲,我仲攞咗隻 #馬仔 返屋企做 #紀念品 添好勁啊😎 唔計輸錢嗰筆,呢度都算係一個假期消遣嘅好地方㗎😎

📍 #喜馬當先 #HayMarket (沙田)馬場第二座看台二樓
2023-04-15
Type of Meal