2013-05-26 245 views
幾個月前0係OPENRICE 見到有COUPON, 已經想試下AZURE個 Semi-lunch Buffet, 但係0個時想BOOK月尾, 但係FULL BOOKING, 當時問下個月有冇相同COUPON, 答案係未知.近排再發現有相同COUPON出現, 就立即打黎BOOK位, 今次BOOK位快好多, 基本早一個星期前BOOK已經OK未去之前, 主要對其環境抱有極高期望, 食物反是次要. 首先到達29樓, 見到放有張小型桌球枱,幾張sofa 主要for 飲野, Semi-lunch buffet 要經條白色樓梯到達30/f, 環境是頗舒服的, 但比想像中細, 原先佢安排我地坐4人sofa, 但我booking 時remark 要window side, waiter 都安排到, 不過係2人枱, 無咁寛落. 我心目中Azure 係好grand, 好乾淨的, 而與我想像中差最遠的係保養,佢地D傢俬好多都甩色磨洩, 破壞晒咁靚0既環境另外佢地有個露台位, 可以行出去影相, 望下中環美景, 可惜對門成日關唔實, 坐window side 比較熱。 好在waiter 超細心, 主動走過黎問我地

另外佢地有個露台位, 可以行出去影相, 望下中環美景, 可惜對門成日關唔實, 坐window side 比較熱。 好在waiter 超細心, 主動走過黎問我地熱唔熱, 然後幫我地開大d冷氣

Appetizer 二揀一, 我地慶幸都係揀左 seafood, 我地見到隔離女仔叫左刺身真係唔吸引, 得兩小塊三文魚+兩小塊吞拿魚
我地0既oysters, shrimp & crab legs 都係一般buffet 質素

main course 揀左Steak 同seafood marinara, 都OK
Steak 望落似well-cooked, 但係依然好腍
Seafood marinara入面有Squid & Shrimp, 加埋 d cheese, 食半個已經夠

另外buffet 有 salad, tomato soup, parma ham 蜜瓜, 火腿, cheeses, bread
唔知係咪冇refill, 我地見唔到有Smoked salmon
Dessert 有7-8款cakes + fruits
另包一杯drink, 我地揀左mocha & cappuccino, 總括黎講想舒舒服服食個lunch 一試無妨
2013-05-18
$186 (Lunch)