2019-07-08
今日係朗豪坊行街,經過呢度又心思思想食雪糕,見到做緊Set dinner,有湯/salad+主菜+野飲,價錢都係百零蚊,重點係+$30有迷你芭菲,於是即刻入去試下!雖然6點幾但仲有d陽光,係窗邊有d自然光透入黎感覺勁chill勁舒服!我地叫左兩個set,一個要餐湯一個要salad,各有麵包伴碟,餐湯係我至愛既南瓜湯~夠creamy又食到南瓜蓉~salad醬汁幾特別,菜都夠新鮮!蕃茄大蝦青口意大利麵醬汁好杰,每一啖意大利麵都掛哂汁,好濃味,雖然係蕃茄醬但一d都唔酸,甜甜地好開胃,大蝦有兩隻,新鮮彈牙又唔會霉,青口夠大隻,配埋醬汁食好正!意大利牛肝菌雲吞好少地方有意大利雲吞食,所以見到呢度有就一定要試下啦!醬汁同蕃茄大蝦青口意大利麵既醬汁一樣根杰身,好香濃既芝士味~咬開一口雲吞,濃郁既牛肝菌味隨之而來,最初見到得幾件以為實唔夠食,但因為醬汁同牛肝菌夠杰身,食哂成碟係好飽的!白玉紅豆抹茶芭菲呢個就係跟餐+$30既迷你芭菲,可以自選兩種toppings~我就揀左白玉同紅豆~白玉煙煙韌韌本身冇咩味所以同甜甜既紅豆係絕配!抹茶雪糕還是一貫既好味!雖然話係迷你,但其實份量都唔少,呢$30建議一定要加
蕃茄大蝦青口意大利麵
意大利牛肝菌雲吞
白玉紅豆抹茶芭菲
呢個就係跟餐+$30既迷你芭菲,可以自選兩種toppings~我就揀左白玉同紅豆~白玉煙煙韌韌本身冇咩味所以同甜甜既紅豆係絕配!抹茶雪糕還是一貫既好味!雖然話係迷你,但其實份量都唔少,呢$30建議一定要加!
最後飲埋杯凍檸茶飽飽離場~~