2022-07-16 3091 views
📍老爹 - 灣仔今日同女朋友去結婚展,順便去佢介紹嘅老爹餐廳lunch,Set Lunch又幾經濟實惠👍🏻精選午餐 - 泰式紅咖哩燴牛肉飯 $78泰式青咖哩豬頸肉飯 $78餐包餐湯+$10/set紅咖哩燴牛肉飯份量適中,咖哩偏辣🌶但係越食越惹味!而且咖哩汁偏多👍🏻岩岩好淋滿成個飯😋牛肉片都幾高質👍🏻類似平時打邊爐嘅特級肉🥩肉質嫰滑有厚度!青咖哩帶香茅味,咖哩都係偏辣🌶但咖喱汁冇紅咖哩咁多!我覺得唔太夠淋滿個飯🤔豬頸肉偏細塊,冇乜炭烤香味~冇乜驚喜水準普通!羅宋湯/忌廉湯 + 餐包(蒜蓉包)羅宋湯好足料👍🏻勁多蔬菜同埋蕃茄味十足!用蒜蓉包點嚟食味道幾夾😉如果齋食蒜蓉包都唔錯👍🏻幾香蒜蓉味!忌廉湯係南瓜忌廉湯🎃南瓜蓉溶晒落個湯到都幾足料!加左忌廉令個湯滑咗😋T-able指數:3.8/5
📍老爹 - 灣仔

精選午餐 -
泰式紅咖哩燴牛肉飯 $78
泰式青咖哩豬頸肉飯 $78
餐包餐湯+$10/set

羅宋湯/忌廉湯 + 餐包(蒜蓉包)

T-able指數:3.8/5